SRA-kilpailu pimeässä

Viimeisimmät

Sipoossa lipunnaulaus

Sipoon Reserviläiset ry:n lipunnaulaustilaisuus pidettiin Sipoon seurakuntatalolla lauantaina 16.9.2023.

Hyvinkään Hämärähomma, eli pimeässä ammuttava Sovelletun Reserviläisammunnan kilpailu järjestettiin 27.11.2022 jo kymmenennen kerran Hyvinkään Reserviläisten toimesta. Aiempaa aikaisemmasta ajankohdasta huolimatta lumet olivat ehtineet jo sataa, mikä valaisi hieman kilpailua. Keli oli kuitenkin viimevuotista lämpimämpi, mikä helpotti sekä kilpailua että toimitsemista.
Kilpailussa ammuttiin jälleen neljä rastia, aseina kivääri ja pistooli, valkoista valoa käyttäen. Pimeän lisäksi haasteena oli valokiilaan tuleva hengityksen höyry ja ruutisavu, mitkä saattoivat välillä tehdä tarkan tähtäyskuvan ottamisen ongelmalliseksi varsinkin optiikalla. Tämän huomasi erityisesti kilpailun rastilla joka alkoi auton sisältä ampumisella.

Avotähtäimistä ARn tai RKn tyyppinen dioteri on varsinkin haastava reikätähtäimen ollessa pimeässä huonosti erottuvat. Perinteinen jyvä-hahlo tähtäin on hieman paremmin toimiva asevalon kanssa pimeässä ampuessa.

Hämärähomma ei tänä vuonna ollut ainoa pimeässä ammuttu kilpailu, Etelä-Hämeen Reserviläiset järjestivät kilpailun edeltävänä viikonloppuna Hätilässä ja Rauman Seudun Reserviläiset Kuivasuolla.

Pimeässä toiminen on merkittävästi päiväkilpailua haastavampaa, sekä kilpailijoille että varsinkin toimitsijoille. Turvallisuussääntöjen valvonnan lisäksi hankaluutta tuottaa esim. rikelinjojen noudattamisen seuraaminen, mutta kilpailu sujui kuitenkin ilman ongelmia ja hyvin aikataulussa vaikka kilpailijoita oli enemmän kuin aiemmissa kisoissa ja toimitsijoita oli jäänyt pois. Onnittelut voittajille ja kiitokset kilpailun toimitsijoille erinomaisesta työstä.

Tapahtumaan osallistui 45 ampujaa, tulokset löytyvät ShootAndScoreIt-sivustolta. Kilpailua sponsoroi jälleen Varusteleka.

TEKSTI JA KUVAT: MIKA VIRTA

 

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.