Search
Close this search box.

Infotilaisuus uusille jäsenille Taistelukoululla

Viimeisimmät

Venäjän 24. helmikuuta Ukrainaan aloittama hyökkäys on tuonut erityisesti Reserviläisliittoon mutta myös Reserviupseeriliittoon ennätysmäisesti uusia jäseniä. Reserviläisliittoon on alkuvuodesta liittynyt jo noin 7600 jäsentä, kun aikaisempina vuosina suurimmat jäsenmäärän lisäykset vuositasolla ovat olleet noin 3000 henkilöä. Myös Uudenmaan Reserviläispiirin alueella jäsenmäärän kasvu on ollut huomattavaa. Keski-Uudenmaan reserviyhdistykset järjestivät tämän takia 14. huhtikuuta yhteisen infotilaisuuden uusille jäsenille. Mukaan lähtivät Järvenpään, Keravan ja Tuusulan reserviläis- ja reserviupseeriyhdistykset. Näiden kolmen kunnan reserviläisyhdistyksiin on liittynyt yhteensä reilusti yli 150 uutta jäsentä. Yksittäiset yhdistykset ovat alueella järjestäneet vastaavia tilaisuuksia.

Taistelukoulun Koivikko-auditorioon kokoontui kaikkiaan lähes 50 henkeä, yhdistysten edustajat mukaan lukien. Uusia jäseniä osallistui tilaisuuteen kaikista kuudesta yhdistyksestä, eniten Tuusulan Reserviläisistä. Tilaisuuden ideoijana ja isäntänä toiminut Uudenmaan Reserviläispiirin puheenjohtaja Mats Fagerström toivotti kuulijat tervetulleeksi paikalle ja toivoi jo alkupuheenvuorossaan uusienkin jäsenten osallistuvan aktiivisesti toimintaan.

Reserviläisliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Ismo Nöjd esitteli liiton toimintaa. Valtava jäsenmäärän kasvu on aiheuttanut jonkin verran viiveitä jäsenmaksujen ja toimintaturvan käsittelyyn. Vieläkin käynnissä olevan Ukrainan sodan ensimmäisen viikonlopun aikana liittoon tuli noin 1000 jäsenhakemusta. Reserviläisliiton tukea yhdistysten asehankintoihin on nostettu tälle vuodelle. Aki Mäkirinta esitteli Reserviupseeriliiton toimintaa liiton esitysmateriaalista. Mielenkiintoa esitykseen lisäsi huomattavasti siihen upotetut ampumatoimintaan liittyvät videot. Monitoimija Aki Mäkirinta esitteli illan aikana myös Keravan reserviupseerikerhon ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toimintaa.

Jokke Härmä, Henri Väisänen ja Keijo Kylmälä esittelivät Järvenpään, Elina Sarin ja Aki Mäkirinta Keravan sekä Isto Hyyryläinen ja Kari Mononen Tuusulan yhdistysten toimintaa. Toisiaan täydentäneet esitykset antoivat osallistujille erinomaisen kuvan yhdistysten monipuolisesta toiminnasta. Yhdistysten toiminnassa korostui erilaisin painotuksin erityisesti ammunta, lisäksi liikunta, aatteellinen toiminta ja veteraanitukityö. Hyvin ilmeni myös yhdistysten yhteistoiminta ja tiedotus kolmen kunnan alueella järjestettävistä tapahtumista.

Tilaisuudesta saatiin hyvä palaute. Sotilaskodissa jatkettiin kahvitarjoilun ohessa yhdistyskohtaisia keskusteluja. Jos jäsenkasvu jatkuu samanlaisena, järjestetään toinen tilaisuus syyskaudella. Tämänkertaisista esityksistä yhdistykset saivat myös vinkkejä omaan toimintaan ja seuraavaan infotilaisuuteen.

Teksti ja kuvat: Timo Åkman ja Veikko Karhumäki

IMG_20220414_175726
Kuvassa vasemmalla Uudenmaan Reserviläispiirin puheenjohtaja Mats Fagerström ja Reserviläisliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Ismo Nöjd vastaanottamassa tulijoita
Järvenpään Reserviläisten puheenjohtaja Jokke Härmä (takana keskellä) keskustelemassa yhdistyksen uusien jäsenten kanssa

Viimeisimmät

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.