Search
Close this search box.

Viimeisimmät

Alkuvuoden toimintaa ovat olleet Padasjoen ampumaviikonloppu, ensimmäinen yhdistyksen SRA-kilpailu, veteraanikeräys ja tietenkin viikoittaiset kerhoillat Hiihtomajalla ja ampumavuorot Klondyken sisäampumaradalla.

Tälle vuodelle yhdistys sai kaksi viikonloppuvuoroa Padasjoelle, toinen ei-haluttuun aikaan helmikuulle. Näyttää siltä, ettei Puolustusvoimat harrasta makuuammuntaa talviaikaan kivääriradalla. Jokaiselle ampumapaikalle kaivettiin ura ampumista varten, suojasää helpotti luotiurien kaivuuta. Kaikkiaan vaihtelevasta kelistä huolimatta ammunnat saatiin onnistuneesti suoritettua, voi olla, ettei kaikkia hylsyjä hangesta saatua kerättyä. Alueen uudet rakennukset ovat nyt käytössä, keittoastiat haetaan vielä vanhasta rakennuksesta, joka oli purettavana. Hieman viikonloppu jäi lyhyeksi, koska suurin osa osallistujista lähti valmistautumaan samana viikonloppuna järjestettyyn SRA-kilpailuumme.

JäRescup 1/2024 SRA-kilpailu järjestettiin Keravalla Klondyken sisäampumaradalla. Toimintarata vuokrattiin koko sunnuntaipäiväksi, jolloin aamupäivä käytettiin harjoitteluun ja vähemmän kisanneiden toimintaan tutustumiseen ja iltapäivällä ammuttiin kilpailu. Yli 20 henkilöä osallistui kilpailuun ja kolme parasta erottuivat selkeästi joukosta järjestyksessä Ari Prättälä, Niko Rissanen ja Oskari Saarinen. Ainakin yksi osakilpailu vielä tänä vuonna järjestetään. SRA- ampujakurssin yhdistys järjestää huhtikuussa, maksimimäärä osallistujia saatiin kokoon helposti.

Lipaskeräys veteraanien hyväksi pidettiin Järvenpään Prismakeskuksessa. Keräystä ei tällä kertaa saatu pidettyä perjantaipäivänä kauppakeskuksen muitten varausten takia. Torstaina kerättiin ja tulos lienee entisenlainen, viikonpäivällä ei niin suurta vaikutusta kuin luultiin.

Järvenpään Reserviläiset järjesti yhdessä Nurmijärven reserviyhdistysten kanssa toiminnallisen ampumapäivän Jokelassa. Parin vuoden tauon jälkeen tapahtuma saatiin taas järjestetyksi. Paikkana perinteiseen tapaan Jokelan Eränkävijöiden ampumarata Tuusulassa. Päivän aluksi kerrottiin uusille osallistujille pääkohdat SRA-säännöistä, päivähän oli tarkoitettu SRA-toiminnasta kiinnostuneille ei vielä lajia harrastaneille. Perusvaatimuksena osallistumiseen oli jonkinmoinen kokemus sekä pistooleista että kivääreistä ja yhdistyksen jäsenyys, monista kohdista kuitenkin joustettiin tilanteen niin vaatiessa. Pistoolirastin hoiti nurmijärveläiset ja kiväärin järvenpääläiset. Lounaasta vastasi Nurmijärven naisjaosto ja aseita kävi esittelemässä ja koeammuttamassa Uronen. Yhteensä kolmisenkymmentä henkilöä osallistui tapahtumaan. Monenlaisia ampumasuorituksia päivän aikana nähtiin. Päivä onnistui suunnitelmien mukaisesti ja osallistujat olivat tyytyväisiä kokonaisuuteen.

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.