Search
Close this search box.

Vilkkaasta syksystä joulunajan rauhoittumiseen

Viimeisimmät

Uudenmaan piirien toiminta on ollut perinteisen vilkasta syyskaudella runsaine uusine jäsenineen.

Maanpuolustuspäivä Mäntsälässä 1.10. onnistui erinomaisesti, kiitos Mäntsälän Reserviupseerikerho ja Reserviläisyhdistys! Piirin Urheiluparlamentti piti kokouksen 24.11. IT-museolla, siellä palkittiin piirin hyvin menestyneitä urheilijoita ja suunniteltiin ensi vuoden liikunta- ja ammuntatapahtumien järjestelyitä. Kummankin piirin syyskokoukset pidettiin marraskuussa. Niissä keskityttiin ensi vuoden toiminnan suunnitteluun ja budjetointiin. Erityisesti ammunnan harrastukseen halutaan panostaa niin rahallisesti kuin mahdollistamalla ampumavuoroja eri radoilla.

Toiminnan hieman hiljentyessä yhdistyksissä joulun tienoilla on muutamia asioita, joita pitää huolehtia yhdistyksissä vuoden lopussa.  Reserviläisliiton alaisissa yhdistyksissä tulee huolehtia, että netissä oleva tapahtumakalenteri vuoden 2022 tapahtumista on päivitetty. Tämä vaikuttaa piirin ja yhdistysten saamaan tukeen liitosta. Vastaavasti Reserviupseeriliiton puolella pitää täyttää toimintalomakkeet. Toinen kokonaisuus, jota voi ryhtyä valmistelemaan on ansiomitaleilla palkitsemiset vuonna 2023. Valtiolliset ansiomitalit haetaan 31.1.2023 mennessä liittoihin piirin kautta. Reserviläisliiton mitalit ehtii hakea keväällä ja siihen liittyen yhdistyksille pidetään koulutustilaisuus. Reserviupseeriliiton kultaisen ansiomitalin hakemukset taas tulee toimittaa tammikuussa piiriin. Yhdistyksiä tiedotetaan näistä tarkemmin.

Muutamia havaintoja mitä vuosi 2023 tuo tullessaan. Monet maksut yhteiskunnassa ovat kallistuneet, mutta reserviläistoiminnasta ei ole ainakaan korotustarpeita. Liitot ja piirimme päättivät pitää maksut ennallaan! Lisäksi liitot jakavat entistä enemmän projektitukea yhdistyksille. Myös piirit ovat varautuneet tukemaan yhdistyksiä.  Yhdistyslaki on muuttumassa. Jos yhdistyksillä on tarkoitus uusia sääntöjään, kannattaa odottaa uuden lain ja liiton mallisääntöjen päivittyminen.  Myös Uudenmaan Reserviläispiirillä on tarkoitus uusia sääntönsä. Keskeisiä lain muutoksia mm.: yhdistyksen hallituksen päätöksenteko ilman kokousta esimerkiksi sähköpostitse mahdollistuu, yhdistysten yhdistäminen helpottuu, pienten yhdistyksen kirjanpito yksinkertaistuu, virallistetaan etäkokouskäytännöt jne. Piirimme yhdistysten johdolle on tarkoitus pitää hallinnon koulutusta ja toiminnan kehittämisen työpajoja esimerkiksi hyvien käytänteiden jakamiseksi yhdistysten kesken.

Onnittelut itsenäisyyspäivänä palkituille ja ylennetyille! Kiitos kaikille Uudenmaan piirien ja yhdistysten toimintaan osallistuneille vuonna 2022!

Rauhallista joulua!

Majuri (evp) Risto Lehto

toiminnanjohtaja(at)uudrespiirit.fi

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.