Search
Close this search box.

Piireissä tapahtuu paljon

Viimeisimmät

Vihdoin ollaan koronan rajoitusten jälkeen päästy normaaliin aktiivisen toimintaan piirimme kaikissa toiminnoissa. Piirin yhteisistä tapahtumista keväältä jäi erityisesti mieleen 23.4.Hyvinkäällä  järjestetty Military Skills Competition -partiokilpailu. Kilpailu sisälsi kivääri- ja pistoolirastit sekä neljä muuta sotilastaitoa mittaavaa rastia. Mukana oli useita joukkueita Suomesta ja Virosta. Kiitos kilpailun järjestäneille Hyvinkään yhdistyksille ja erityisesti kilpailun johtajalle Mika Virralle!

Uudenmaan maanpuolustuspäivän (Karkkila 30.9.) suunnittelu on hyvällä mallilla, kuten myös vuoden 2024 Sipoon tapahtuman ensimmäinen kokous on pidetty. Vuonna 2025 päivä järjestetään Tuusulassa, josta on myös tulossa iso tapahtuma. Puolustusvoimat ovat lupautuneet tukemaan tapahtumia merkittävällä kalustoesittelyllä, mutta piirimme yhdistyksiä toivotaan aktiivisesti mukaan lippulinnnaan kuin muihinkin järjestelyihin. http://www.maanpuolustuspaiva.net/

Taistelukoulun kuukausiesitelmissä on ollut mielenkiintoisia ja eri aloja esitteleviä esityksiä. Huhtikuussa esityksen sodan ajan karttojen kehityksestä aina viime sotiin piti yksi Suomen johtavista karttojen ja karttahistorian asiantuntijoista tietokirjailija Erkki-Sakari Harju. Toukokuussa kuulimme tämän päivän Suojelupoliisin toiminnasta mainion päivityksen erityistutkija Petteri Lalun esityksenä. Tätä ei välittetty striimattuna ja silti aktiivisia kuulijoita oli yli 90 henkeä. Syksyllä on luvassa alustus mm. Naton vaikutuksesta reserviläisille lähivuosina.

Uudenmaan aluetoimisto on lähettämässä ns. “reserviläiskirjettä” syksyllä erikseen nimettävälle kohderyhmälle toiminta-alueellamme. Loppusyksystä järjestetään infoiltoja, joissa olemme mukana järjestelyissä. Tapahtumat ovat todennäköisesti Porvoossa, Järvenpäässä ja Lohjalla. Näistä tiedotetaan kesän aikana paikallisia yhdistyksiä.

Hyvää Puolustusvoimain lippujuhlan päivää ja onnittelut ylennetyille sekä ansiomerkkien saajille 4.6.!

Mainiota ja aktiivista kesää!

 

Toiminnanjohtaja Risto Lehto

toiminnanjohtaja@uudrespiirit.fi

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.