Search
Close this search box.

Lohjalla yhteistoimintaa

Viimeisimmät

Uusien jäsenten toimintaan tutustumispäivä 22.-23.4.2023

Koronatauon ja vuoden 2022 huomattavan suuren jäsenmäärän kasvun johdosta Lohjan Seudun Reservinaliupseereissa ajateltiin, että rennolle isomman porukan tapaamiselle ja tutustumiselle olisi tarvetta. Samanlaisia tarpeita oli Lohjan Reserviupseerikerholla sekä Lohjan Maanpuolustusnaisilla. Yhteistuumin sovittiin yhteinen toimintaan tutustumispäivä ja pitopaikaksi aliupseerien tukikohta Hiidensalmessa. Yhdistykset tahoillaan suunnittelivat oman tarjonnan ja yhteen summattuna, voisi tapahtumaa kuvata messuina.

Lauantaina kaunis keväinen päivä suosi tapahtumaa ja sai liikkeelle ilahduttavan määrän uusia sekä kokeneita maanpuolustushenkisiä ihmisiä.

Maanpuolustusnaiset pitivät erinomaista 72h. varautumistietopistettä. SPR:n paikallisosasto toi paikalle ambulanssin esittelyä varten. Annenuket elvytys- sekä deffataitojen virkistämiseksi oli paikalla ja ohjeistusta ea-rasteilla toimimiseen. Lohjan Reserviupseerikerho piti ammuntarasteja ilma-aseilla sekä Liitoilta lainatulla eco-aseella. Bonuksena saatiin paikalle MPK:n edustaja valmiuspäällikkö Juho Tiainen kertomaan, MPK:n toiminnasta ja reserviläisten mahdollisuuksista toiminnassa.

Sunnuntaina jatkettiin toimintaan tutustumista Kovelon ampumaradalla. Käytännön syistä ammuntaan tutustuminen järjestettiin vain yhdistysten jäsenille. Säidenhaltijat olivat edelleen hyvällä tuulella ja Kovelossa 14 uutta henkilöä pääsi ampumaan reserviläiskiväärillä tai palveluspistoolilla.

Tämä tapahtuma oli suunnattu ensisijaisesti uusille jäsenille ja sitä kautta tiedottaminen oli rajallista. Luonnollisesti tarkoitus oli tuoda kasvot yhdistysten edustajille ja mahdollistaa asiaan liittyvät keskustelut henkilöiden välillä sekä madaltaa kynnystä lähteä mukaan yhteisiin tapahtumiin. Tälle tapahtumalle oli selkeästi tarvetta ja kysyntää. Toimiiko vastaava joka vuosi? Ei välttämättä samalla tarjonnalla ja laajuudella, tilanteet normalisoituvat, mutta ehdottomasti kannattaa pitää “jäänrikkomis”- tapahtumia yhdistyksissä.

TEKSTI: HANNU ANSAS
KUVAT: MAURI HOKAJÄRVI JA TEPPO MÄKI

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.