Viimeisimmät

Sipoossa lipunnaulaus

Sipoon Reserviläiset ry:n lipunnaulaustilaisuus pidettiin Sipoon seurakuntatalolla lauantaina 16.9.2023.

Turpotietäjä 2023

Maanpuolustustiedotuksen Suunnittelukunnan (MTS) vuosittaisten mielipidemittausten mukaan nuorten maanpuolustustahto on muita suomalaisia alhaisemmalla tasolla. Valtakunnallisen Turpotietäjä-kilpailun tavoitteena on lisätä lukiolaisten tietämystä liittyen turvallisuuspolitiikkaamme ja puolustusjärjestelmäämme sekä jatkuvasti muuttuvaan turvallisuusympäristöömme. Lisäksi tavoitteena on lisätä ymmärrystä liittyen sisäisen turvallisuuden ja yleisen varautumisen järjestelyihin Suomessa.

Alkukilpailu on tarkoitettu järjestettäväksi 11.10. lukioissa niin, että se voi toimia opettajan niin halutessa osana historian ja yhteiskuntaopin kurssikoetta. Kilpailun keskeisen lähdeaineiston muodostaa lukion yhteiskuntaopin oppimäärä ja erityisesti pakollisen kurssin YH3 (Suomi, Eurooppa ja muuttuva maailma) kurssisisältö sekä Kadettikunnan ylläpitämä Turvallisuuspolitiikan tietopankki.

Loppukilpailu 30.11. on tarkoitettu vaativaksi ja sen laaja esseetehtävä mittaa kilpailijan kykyä tarkastella kysymystä monesta eri näkökulmasta. Loppukilpailuun kuuluu myös lyhyitä kirjallisia tehtäviä sekä suullinen osuus. Suullisessa osuudessa mitataan paitsi substanssiosaamista, myös esiintymistaitoa ja kykyä perustella erilaisia näkökulmia.

Uudeltamaalta kilpailuun ovat ilmoittautuneet:

Arkadian yhteislyseo

Järvenpään lukio

Mäntsälän lukio

Porkkalan lukio

 

Uudenmaan Turpopäällikkö
Tino Johansson

https://turpotietaja.fi/

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.