Search
Close this search box.

Urheiluparlamentti 24.11 2022 IT-museo

Viimeisimmät

Urheiluparlamenttiin osallistui paikan päällä 7 osallistujaa, Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan osalta molempien yhdistysten edustajat paikalla. Etäosallistumismahdollisuus oli käytössä ensimmäistä kertaa ja muutamia henkilöitä saatiin sitä kautta osallistumaan. Parlamentin puheenjohtajaksi valittiin itseoikeutetusti Reino Ruotsalainen ja sovittiin että hän yhdessä osallistuneen toiminnanjohtaja Risto Lehdon kanssa laatii kokouksen muistion.

Mäntsälä oli selkeästi paras Osuuspankkimalja- kilpailussa. Palkintoa olivat vastaanottamassa Jarmo Sulopuisto ja Jouko Mäkinen. Vain Mäntsälä ja Porvoo keräsivät pisteitä sekä hiki- että ammuntalajeissa. Muuten pisteitä oli saatu joko hiki- tai ammuntalajeissa, Tuusulan osallistuminen ja parhaus kaikissa hikilajeissa oli toki loistava suoritus. Viime vuonna kilpailuun laskettiin mukaan 4 hikilajia ja 5 ammuntalajia. Ensi vuoden kilpailulistassa taitaa painotus vieläkin enemmän siirtyä ammunnan puolelle. Tämän vuoden kilpailussa kaikkiin lajeihin osallistumalla, tuloksesta riippumatta, olisi voittanut maljan, aktiivinen yhdistys saisi siis tässä kilpailussa hyvää menestystä.

Harri Jokivirta palkittiin vuoden 2022 maanpuolustusurheilijana. Marko Kytölä sai Yrjö Nikkisen memorial trophy- palkinnon harrastelijasarjan parhaista pisteistä.

RESUL-kisoihin ilmoittautumisten osalta tehtiin päätös siten, että ammunnan osalta Hannu Ansas ottaa ilmoittautumiset vastaan ja Jarmo Sulopuisto hoitaa hikilajit. Käyvät yhdessä vielä läpi epäselvimmät lajit kummalle kuuluu. Karsintakilpailuja RESUL:n kisoihin ei juuri tarvita, lähinnä SRA:ssa todettiin tarpeen olevan.

Piirin mestaruuskilpailujen järjestäjät saatiin helposti määriteltyä, yhteyshenkilöt ja päivämäärät annettiin yhdistyksille täydennettäviksi. Maastokilpailujen, talvi- ja maastokilpailu, osalta pyritään tukeutumaan Etelä-Hämeen järjestämiin kilpailuihin, joiden yhteyteen piirin mestaruuskilpailut saadaan helpoimmin liitettyä.

Parlamentin perinteinen loppukeskustelu käytiin, miten saataisiin osallistujia enemmän mukaan. Etenkin hikilajeissa eniten kilpailijoita mukaan saava sarja on yli 70- vuotiaat. Pitäisikö jatkossa miettiä, olisiko aloittelijoille joku kevyempi muoto kilpailuihin tutustumista varten. Nythän on olemassa harrastelijasarja, mutta siinä matkat ja lajit ovat samat kuin yleisessä sarjassa. Syynä varmaan se, että Osuuspankkimaljan joukkuetulokseen voidaan ottaa mukaan myös harrastelijasarjalaiset, kun heillä on sama suoritus kuin muissa sarjoissa.

Piirien urheilutoimikunta 2022

Reserviupseeripiirin edustajat 

Urheilu-upseeri Ruotsalainen Reino
Liikuntavastaava Sulopuisto Jarmo
Ampumavastaava Ansas Hannu
SRA-upseeri Sarro Toni

Reserviläispiirin nimeämät edustajat

SRA Tommi Elg
Ampumavastaava Hannu Ansas
Maastolajien vastaava Markku Laine
Piirien yhteinen liikuntavastaava Jarmo Sulopuisto

Harri Jokivirta palkittiin vuoden 2022 maanpuolustusurheilijana.
Marko Kytölä sai Yrjö Nikkisen memorial trophy- palkinnon harrastelijasarjan parhaista pisteistä.

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.