Search
Close this search box.

Artikkelit

Finnish brutality

Viimeisimmät

Varustelekan ja InrangeTV:n Finnish Brutality 2021 kilpailu järjestettiin Lopen ampumaradalla 23-24.10.2021. Erittäin haastava kilpailu käytiin vaihtelevissa olosuhteissa, pakkasessa, vesi ja lumisateessa. Alun perin oli tarkoituksena järjestää Winter Brutality-kilpailu talvisota-teemalla alku vuodesta, mutta tämä peruttiin ja järjestettiin pienemmällä skaalalla. Keväällä toteutettiin myös Remote Brutality etähaaste.

Varustelekan yhteistyökumppaneina kilpailun järjestämisessä toimivat mm. Sako, Mil-Safarit, ja Sisu. Lisäksi kilpailua rakentamassa ja toimitsijoina oli mm. Hyvinkään ja Vantaan reserviläisyhdistysten jäseniä.

Normaalia SRA- tai IPSC kilpailua merkittävästi fyysisesti rankemmassa, kivääri- ja pistooli kilpailussa oli jälleen 8 stagea tai rastia. Stageihin oli jälleen panostettu aiempaa enemmän, tarjolla oli mm. (kylmällä) vedellä täytetty juoksuhauta, raskaita esineitä kuljetettavaksi tai heitettäväksi ja tiedustelematon rasti johon ei päässyt tutustumaan ennen ammuntaa. Ajoneuvoja oli paikalla aiempaa enemmän, autonromujen lisäksi Mil-Safareiden MT/LB, tai tutummin Älli-Tälli miehistönkuljetusvaunu, NASU, sekä SISUn nelivetoinen panssaroitu maastoauto . Jälkimmäisen lavalta pääsi jopa ampumaan auton ollessa liikkeellä.

Tällä kertaa korona rajoitukset olivat sellaisella tasolla että ulkomaanelävätkin pääsivät paikalle kilpailuun, mukana oli esim. Youtube-kanavien Forgotten Weapons, InRange-TV:n, Polenar Tacticalin ja Bloke on the Rangen ja Pegasus Test:in henkilöstö paikalle. Kilpailusta löytyy Youtubessa videoita listatuilta kanavilta, Varustelekalta itseltään sekä osalta yksittäisiä kilpailijoita. Lisäksi MTV3 kävi kuvaamassa kilpailua ja haastatteli mm. InrangeTV kanavan Karl Kasardaa, joka on kilpailun sääntöinä käytetyn 2 Gun Action Challenge-lajin kehittäjä.

Brutality kilpailut saavat jatkoa, 20. ja 21.marraskuuta Utahissa järjestettävän Desert Brutalityn lisäksi Yhdysvalloissa on suunnitteilla uusia kilpailuita, ja seuraava Finnish Brutality on suunnitteilla ensi kesäksi.

TEKSTI JA KUVAT: MIKA VIRTA

Viimeisimmät

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.