Blogit

Ampumaradat ovat täyttyneet

30.9.2022

Syksy on jatkunut maailmapoliittisesti harmaissa merkeissä, sota Ukrainassa ei näytä päättyvän kovinkaan nopeasti ja terrori-iskut tärkeään infrastruktuuriin tuskin lieventävät jännitteitä Itämeren alueella. Natojäsenyytemme on onneksi edennyt nopeasti ja vain kahdessa maassa on ratifiointi kesken, uskon että tämä prosessi saadaan loppuun nopeasti. Maanpuolustustahto on Suomessa vahva ja on vahvistunut edelleen, tämä on ollut havaittavissa nyt pidetyissä syksyn kutsunnoissakin. Välitöntä uhkaa meillä Suomessa ei ole mutta varautuminen on viisautta.

lainaus Jarno Limnellin kirjoituksesta; ”Olemme Suomessa varautuneet, meillä on vahva puolustuskyky, korkea maanpuolustustahto, ammattitaitoiset turvallisuusviranomaiset ja sitkeyttä. Emmekä ole yksin. Valppaana toki pitää olla ja tässä hetkessä päättäväinen. Toivoa pidettävä yllä realistisesti, se ei saa kadota. Hyvin meidän käy”.

Piirissämme toiminta on ollut aktiivista, varsinkin ampumaradat ovat täyttyneet, viikkomarsseja ja  kilpailuja on järjestetty aktiivisesti koronarajoitusten poistuttua ja MPK:n järjestämille kursseille on tunkua jonoksi asti, Santahaminassa järjestetty Nasta- Pihlajanmarja viikonloppu osoitti hienosti millainen voimavara naisissamme on.

Syksy tuo myös yhdistystoiminnassa eteen perinteiset henkilövalinnat vastuutehtäviin, osa henkilöistä luopuu tehtävistä ja uusia henkilöitä otetaan mukaan. He tarvitsevat kaiken avun jotta pääsevät kasvamaan tehtävään, muistetaan se heille antaa. Muistakaa lähettää toiminnanjohtajalle syyskokouksienne jälkeen yhdistysten toimihenkilölistat ja piirihallituksen edustajan/edustajien tiedot jotta ne ovat mahdollisimman ajantasaiset piirin syyskokouksessa. Valmistautukaa myös ilmoittamaan kaikki tapahtumanne vuoden ajalta liiton sähköiseen toimintakalenteriin.

Nyt on kuitenkin aika juhlistaa Uudenmaan 38. maanpuolustusjuhlapäivää Mäntsälässä 1.10.2022. Kiitos kaikille vapaaehtoisille toimijoille sekä tekijöille ja yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille tapahtuman järjestelyistä. Työ on ollut iso ponnistus ja on osoittanut hienolla tavalla reservin ja kaikkien vapaaehtoisten kyvyn, tahdon ja halun tehdä lämminhenkinen ja monipuolinen maanpuolustustapahtuma kaikille kansalaisille.

Nähdään juhlassa , hyvää syksyä kaikille.

Mats Fagerström
puheenjohtaja
Uudenmaan Reserviläispiiri ry

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.