Search
Close this search box.

Blogi

Elämä on jatkuvaa kehitystä

6.12.2021

Pidät käsissäsi viimeistä paperille painettavaa piirilehti Oltermannia. Lehden uudistusprosessi on viimeisiä säätöjä vaille valmis, ja vuoden 2022 ensimmäinen lehti julkaistaan ainoastaan sähköisellä alustalla.

Lehden uudistusprosessi lähti käyntiin viime vuonna Uudenmaan reservipiirien hallitusten päätöksistä. Tämä päätös muodostui molemmissa piireissä käytyjen keskustelujen pohjalta yksimielisesti. On totta, että kaikkien painopuolen tuotteiden hinnat ovat olleet nousujohteisia jo hyvän aikaa. Lisäksi postitus on nykyaikana hyvin kallista puuhaa, ja myös tämän puolen hintakehitys oli yhtenä yhteisen päätöksen muokkaajana. On myös hyvä seurata aikaansa: sähköisen lehden muokkaaminen, uutisten ja muun sisällön lisääminen “lennosta” on hyvin helppoa ja uutiset saavuttavat näin jäsenistöt entistä nopeammin. Vaikka lehti onkin jatkossa koko ajan luettavana, tullaan se edelleen julkaisemaan neljä kertaa vuodessa. Näihin julkaisuhetkiin painottuvat aina suuremmat sisällön julkistukset, jolloin tunne uuden lehden julkaisusta säilyy.

On myös hyvä mainita, että piirin osuus liiton jäsenmaksusta vähenee suhteessa lehden tuleviin kustannuksiin, jotka ovat siis huomattavasti pienemmät. En lähde tässä vaivaamaan ketään matematiikalla, mutta säästö painon ja postituksen poistuessa yhtälöstä on suuri. Tämä piirin osuudesta säästyvän osuuden käyttö on annettu Uudenmaan reservipiireissä yhdistyksien päätettäväksi. Yhdistykset päättävät mitä haluavat tehdä lehden kustannuksista säästyvällä osuudella, joka on neljä euroa.

Lehden ulkoasuun, toimivuuteen ja sisältöön on kiinnitetty lehden uudistusprosessissa paljon huomiota. Voimme olla kaikki varmasti tyytyväisiä uudistettuun piirilehteemme, jonka uudistus tuo lehden digitaaliseen muotoon ja 20-luvulle. Tieto lehden saapumisesta toimitetaan kaikille Uudenmaan reservipiirien yhdistysten jäsenille sähköpostilla aina lehden ilmestyessä. Tämän takia on erittäin tärkeää, että jokaisen jäsenen sähköpostiosoite on päivitettynä maanpuolustusrekisteriin. Helpoiten oikea sivu löytyy kirjoittamalla käyttämääsi hakukoneeseen “Maanpuolustusrekisteri Extranet”. Oikeaa linkkiä seuraamalla pääset kirjautumissivulle, jonka kirjautumisohjeiden avulla pääset tutkimaan maanpuolustusrekisterin tietojasi ja päivittämään muunmuuassa sähköpostiosoitteesi. Rekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen lähtee myös ilmoitus uuden digi-Oltermannin julkaisusta.

Covid-19 ei ole valitettavasti näyttämässä heltymisen merkkejä. Asiasta on kirjoitettu ja kirjoitetaan edelleen niin paljon eri yhteyksissä, että en näe syytä lähteä täyttämään tätä palstaa asian käsittelemisellä tällä kertaa enempää. Toivotan kaikille teille kuitenkin terveitä ja turvallisia hetkiä niin normaalin elämän kuin vapaaehtoisen maanpuolustuksen eri osa-alueilla!

Joulu lähestyy ja sitä myöten myös itsenäisyyspäivä erilaisine muistamisineen. Toivotan omasta sekä Uudenmaan Reserviupseeripiiri ry:n puolesta onnea kaikille ylennettäville ja muistamisia vastaanottaville sekä reservin että Puolustusvoimien puolella!

Vuosi alkaa kääntymään vääjäämätöntä loppua kohden. Toivotan teille kaikille mitä parhainta itsenäisyyspäivää, joulun aikaa sekä uutta vuotta 2022! Muistakaa levätä ja kerätä energiaa, maanpuolustajat!

Tatu Häkkinen

puheenjohtaja

Uudenmaan Reserviupseeripiiri ry

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.