Blogit

Henkilövalintoja piirissä

27.9.2023

Vuosi 2023 on kääntymässä loppupuolelleen, merkkinä siitä on lähestyvä maanpuolustuspäivä Karkkilassa 30.9., johon on jälleen saapumassa mittava määrä puolustusvoimien kalustoa näytille. Useat muut yhteistyökumppanit täyttävät myös torin esittelypisteillään ja soppatykistä myydään maittavaa hernerokkaa. Lauantaipäivä huipentuu ohimarssiin ja päiväjuhlaan. Tahdon lämpimästi kiittää Karkkilan kaupunkia, seurakuntaa, puolustusvoimia, paikallisia reserviläisjärjestöjä sekä kaikkia päivän järjestelyissä mukana olleita henkilöitä ja yhteisöjä hienon tapahtuman mahdollistamisesta. KIITOS! Seuraavat maanpuolustuspäivät ovat Sipoossa 2024 ja Tuusulassa 2025.

Tänä syksynä Uudenmaan aluetoimisto järjestää informaatiotilaisuuksia reserviläisille yhteistyönä Uudenmaan Reserviupseeripiiri ry:n ja Uudenmaan Reserviläispiiri ry:n kanssa.

Tilaisuuksia järjestetään seuraavasti:

8.11. kello 17.00 – 20.00 Lohja, Laurentius-sali, pääpuhuja prkenr Sami Nurmi (PLM)

14.11. kello 17.00 – 20.00 Järvenpää, Järvenpäätalo, pääpuhuja kenrl (evp) Esa Pulkkinen (PLM)

15.11. kello 17.00 – 20.00 Porvoo, Taidetehdas, pääpuhuja kenrl Kari Nisula (PE) 

Toivomme että tapahtumamme tavoittavat sijoittamatonta reserviä laajalti ja uskomme että jokaiseen iltaan tullee n.500 henkilöä kuulemaan ajankohtaisia asioita puolustusvoimista ja politiikasta sekä maanpuolustuskoulutuksesta. Paikkakuntien reserviyhdistyksiä pyydetään tukemaan iltojen järjestelyissä ja olemaan yhteydessä toiminnanjohtajaan lisätietoja varten.

Piirin syyskokous ja henkilövalinnat lähestyvät. Piirin puheenjohtajan tehtävä on avoinna sekä varapuheenjohtajistossakin on tapahtumassa muutoksia, nyt on yhdistyksien hyvä hetki miettiä ehdokkaita piirin vastuutehtäviin. Syyskokouksessa päätökset sitten kopautetaan pöytään ja uusi piirin johto aloittaa tehtävänsä 1.1.2024.

Loppuvuodesta yhdistyksien on tärkeää täyttää velvoitteensa reserviläisliiton suuntaan, muistakaa täyttää sähköisesti toimintanne sähköiseen toimintakalenteriin ja ilmoittakaa ajoissa jäsenmaksunne suuruus ja muut tarvittavat tiedot liiton suuntaan. Toimintailmoitus on ehtona mm. projektitukianomuksen jättämiselle liittoon. Ottakaa huomioon omissa jäsenmaksuissanne Reserviläinen- lehden lehtimaksun nostopaine, joka näyttää olevan 1,5 euroa kasvaneitten kustannuspaineitten takia.

Hyvää ja kuulasta syksyä, näemme Karkkilassa

Mats Fagerström
Puheenjohtaja
Uudenmaan Reserviläispiiri ry

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.