Search
Close this search box.

Blogit

Kyberturvallisuus esillä

6.12.2021

Vuosi 2021 on kääntynyt kohti joulunodotusta ja pientä taukoa. Toiminta piirin yhdistyksissä ja piirin hallinnossa aktivoitui huimasti Covid rajoitusten vapautuessa, koulutuksia ja kokoontumisia saatiin järjestettyä ja urheilu- ja ampumatoiminta saatiin myös käyntiin, pystyimme myös aktivoimaan kansainvälistä toimintaakin hetken tauon jälkeen uudelleen. Valitettavasti tätä kirjoitettaessa tilanne on uudelleen tiukentumassa, toivottavasti rokotekattavuuden kasvaessa saamme tämän haastavan viruksen kuriin ja pystymme palaamaan vuonna 2022 aikana normaalirytmiin koulutuksissa sekä kursseissa.

Pandemian lisäksi ympäri Eurooppaa haastetaan rauhaa eri konflikteissa, levottomuuksia on mm. Puolassa ja Serbiassa. Kyberturvallisuus on noussut yhä enemmän esille samoin somekurin tärkeys, salaiseksi tarkoitettu tieto leviää hetkessä henkilöille jotka käyttävät näitä vääriin tarkoituksiin. Osallistuin itse harjoitukseen, jossa esimerkin omaisesti näytettiin pienen infomurusen johdattamana tiedot henkilöstä ja käytännössä hyvin pienellä vaivalla löydettiin asuinpaikasta lähtien kaikki tiedot. Suosittelenkin osallistumaan MPK:n kyberturvallisuus- kurssille sekä muille monipuolisille verkossa suoritettaville kursseille jotta osaamisemme turvallisuuden parantamiseen tälläkin sektorilla paranee. Medialukutaito on entistä tärkeämpää ja siihen on kiinnitettävä erityistä huomiota jotta väärä informaatio ei saa voimaa ja aiheuta kansan jakautumista sekä eriarvoistumista.

Vuoden lopun aikana yhdistyksen sekä piirin hallinnon henkilöt ovat valittuina vastuutehtäviin ja aloittavat työnsä 1.1.2022 alkaen, onnittelut kaikille eri tehtäviin valituille. Muistattehan ilmoittaa päivitetyt tiedot maanpuolustusrekisteriin ja samalla muistuttaa yhdistyksissänne että kaikkien jäsenten olisi tärkeä päivittää toimiva sähköpostiosoite yhteystietoihin jotta saamme informaation kulkemaan kaikille. Oltermanni- lehden sähköistymisen vuoksi vuoden ensimmäisestä numerosta lähtien on tämä vielä tärkeämpää.

Yhdistyksen jäsenmaksun suuruus pitää olla ilmoitettu liittoon 30.11.2021 mennessä ja muistattehan että yhdistyksen toiminnan raportointi tapahtuu ainoastaan liiton internet-s ivujen kautta. Valtiolliset huomionosoituksien hakemukset ansioituneille toimijoille toimitettava piirin toiminnanjohtajalle viimeistään tammikuun ensimmäisellä viikolla.

Kiitän kaikkia toimijoita sekä sidosryhmiä aktiivisesta työstä maanpuolustuksen ja turvallisuuden eteen, onnittelut kaikille ylennetyille ja muiden huomionosoitusten saajille 6.12. johdosta.

Hyvää joulua ja turvallista uuttavuotta 2022.

Mats Fagerström

puheenjohtaja

Uudenmaan Reserviläispiiri ry

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.