Search
Close this search box.

Blogit

Upinniemeen ampumaan

30.3.2022

Kiinnostus vapaaehtoista maanpuolustustyötä ja varautumista kohtaan on räjähtänyt vahvaan kasvuun johtuen Venäjän provosoimattomasta hyökkäyksestä Ukrainaan. Reserviläisliittoon on liittynyt uusia jäseniä alkuvuoden aikana yli 4000 henkilöä ja Uudenmaan piirin yhdistyksiin useita satoja henkilöitä. Yhdistyksissä jäsenkasvu on otettu positiivisesti vastaan ja erilaisia infotilaisuuksia sekä koulutustilaisuuksia onkin järjestetty paikallistasolla useita ja lisää on tulossa. Tärkeää on saada uudet jäsenet heti mukaan toimintaan sekä saada heille mahdollisimman kattavasti tietoa monipuolisesta toiminnasta reserviläiskentällä sekä maanpuolustusjärjestöissä. Kaikille löytyy varmasti mielekästä toimintaa omien kiinnostuksen kohteiden mukaan kuten ampumatoiminta, joka on selkeästi suosituin toimintamuoto kaikissa yhdistyksissä.

Uudenmaan reservipiirit pyrkivät yhdessä parantamaan jäsenistönsä harrastusmahdollisuuksia sidosryhmätoiminnan avulla. Nyt on hienoa saada kertoa, että olemme allekirjoittaneet keskiviikkona 30.3.2022 yhteistyösopimuksen Upinniemen varuskunnan kanssa ampumavuoroista varuskunnan ampumaradalle alkaen tästä kevätkaudesta. Hannu Ansas tiedottaa yhdistyksiä vuorojen käytännöistä sekä ajoista piakkoin, jotta saamme ampumatoiminnan käyntiin. Lämmin kiitos kaikille Upinniemessä asiaan vaikuttaneille sekä yhteistyötahoille, joiden avulla tämä sopimus saatiin solmittua.

Uudenmaan Reserviläispiirin hallituksen kokous sekä kevätkokous vietiin läpi totutusti hybridi kokouksena 17.3.2022 Mäntsälän toimiessa järjestäjänä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat sekä palkittiin vuoden 2021 ansioituneet yhdistykset. Onnittelut palkituille yhdistyksille ja toimijoille sekä kiitos Mäntsälälle järjestelyistä.

Muistutuksena vielä yhdistyksille; Reserviläisliiton ansiomitalit Ar, kultainen ja hopeinen itsenäisyyspäivälle ovat haettavissa huhtikuun ajan, pronssista voi hakea koko vuoden samoin Uudenmaan piirin mitalia. Muistakaa myös ylennysesitysten jättäminen aikamääreiden mukaan, hakemukset toimitetaan toiminnanjohtajalle ensisijaisesti sähköisesti.

Hyvää toiminnallista kevättä ja tervetuloa uusille jäsenille toimintaan mukaan

Mats Fagerström

puheenjohtaja

Uudenmaan Reserviläispiiri ry

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.