Search
Close this search box.

Blogit

MPK:n kursseilta koulutusta

20.3.2023

Kiinnostus vapaaehtoista maanpuolustustyötä ja varautumista kohtaan on jatkanut vahvaa kasvuaan johtuen edelleen jatkuvasta sodasta Ukrainassa, maanpuolustustahdon lisääntymisestä sekä koulutusmahdollisuuksien monipuolistumisesta. Reserviläisliittoon on liittynyt uusia jäseniä alkuvuoden aikana edelleen mukavasti ja Uudenmaan piirin yhdistyksien jäsenmäärä on edelleen tasaisesti kasvanut. Yhdistyksissä jäsenkasvu on otettu positiivisesti vastaan ja erilaisia koulutustilaisuuksia onkin järjestetty paikallistasolla useita ja varsinkin ampumaradoilla ruuti käryää aktiivisesti. Tärkeää onkin saada uudet jäsenet heti mukaan toimintaan sekä saada heille mahdollisimman kattavasti tietoa monipuolisesta toiminnasta reserviläiskentällä sekä maanpuolustusjärjestöissä.

Kaikille löytyy varmasti mielekästä toimintaa omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Määrä ei kuitenkaan koulutustapahtumissa korvaa laatua. Koulutetaan laadukkaasti uusia koulutusmenetelmiä ja sisältöjä käyttäen palvelusturvallisesti, jotta minkäänlaisia vahinkoja ei pääse tapahtumaan. Pyritään siihen, ettei kuormiteta samoja aktiivijäseniä liikaa, otetaan avoimesti uusia mukaan apukouluttajiksi ja muutenkin auttamaan yhdistyksen luottamustehtäviin ja koulutustehtäviin. Tärkeää on myös, että aktiivisia toimijoita muistetaan heidän tekemästä arvokkaasta työstä.

Uudenmaan reservipiirit pyrkivät yhdessä parantamaan jäsenistönsä toimintamahdollisuuksia sidosryhmätoiminnan avulla. Ampumaratayhteistyö Keravalla valmistuvassa sisäampumaradassa on siitä yksi esimerkki. Yhdistykset voivat liittyä ampumaratayhdistykseen, nyt näyttää siltä, että kevään aikana pääsisimme ensimmäisiä laukauksia ampumaan. Työtä on vielä tehtävänä ja talkoolaisia tarvitaan. Ilmoittautukaa MPK:n kursseille kouluttajiksi tai kurssilaisiksi. Kouluttajavoimaa tarvitaan ja valitettavasti epävakaisuus maailmalla jatkuu vielä tulevaisuuteen, joten varautuminen ja kouluttautuminen on entistä tärkeämpää.

Uudenmaan Reserviläispiirin hallituksen kokous sekä kevätkokous pidetään 30.3. hybridikokouksena, laittakaa kokous kalentereihinne, toiminnanjohtaja lähettää kutsun lähiaikoina. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä palkitaan vuoden 2022 ansioituneet yhdistykset.

Muistutuksena vielä yhdistyksille; Reserviläisliiton ansiomitalit Ar, kultainen ja hopeinen itsenäisyyspäivälle ovat haettavissa huhtikuun ajan, pronssista voi hakea koko vuoden samoin Uudenmaan piirin mitalia. Resul- huomionosoitukset oman ohjeistuksen mukaan. Yhdistysten ylennysesitykset on jätettävä aikamääreiden mukaisesti toiminnanjohtajalle ensisijaisesti sähköisesti. Äänestäkää kevään vaaleissa, ennakkoäänestyksen alkaminen on muutaman päivän päässä.

Hyvää toiminnallista kevättä ja tervetuloa uusille jäsenille toimintaan mukaan

Mats Fagerström
puheenjohtaja
Uudenmaan Reserviläispiiri ry

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.