Search
Close this search box.

Piiri ja liitot tukevat

Viimeisimmät

Syksyn edistyessä lähestyvät kummankin piirin syyskokoukset niin yhdistyksissä kuin piireissä. Niissä suunnitellaan seuraavan vuoden toimintaa ja mietitään talouden pidolle raamit. Liittojen taholta ei ole tulossa maksuihin korotuksia vaan päinvastoin tukea. Ampumatoiminnan tukemiseen  ja erilaisten tapahtumien järjestämiseen suunnataan lisätukea kuten tänä vuonnakin.  Piirien talous on hyvällä mallilla. Nyt kannattaa vaikuttaa yhdistysten toimintaan ja miettiä jäsenistöä kiinnostavia/houkuttelevia toimintoja. Tapahtumiin voi hakea taloudellista tukea niin liitoilta kuin piireiltä. Tehkää yhdistyksistä rohkeita esityksiä oman piirin toiminnan- ja talouden suunnitteluun.

Monesti koetaan piirien ja liiton toiminta rasitteeksi esimerkiksi erilaisilla tilastokyselyillä. Niitä taas käytetään erilaisten tukirahojen saamiseksi liittojen toimintaan ja siten edelleen paikallistasolle. Aikanaan toimiessani puolustusvoimissa yksikön päällikkönä ja muissa tehtävissä hetkittäin koki ylemmän esikunnan rasitteeksi, mutta aikaa myöten ymmärsi niiden tuen ja antamien puitteiden merkityksen. Esimerkiksi erilaiset harjoitukset ei olisi mahdollisia ilman esikunnan ennakkosuunnittelun ja johtamisen tukea. Samoin yhdistystoiminnassa piiri antaa tukea erilaisiin tapahtumiin kuten vuosipäivät, urheilu- ja ampumakilpailut. Liitot taas tukevat mm. jäsenasioiden hoidolla ja erilaisilla tukijärjestelmillä kuten jäsenrekisteri ja monet muut tukimuodot.

Uudenmaan Reserviläispiiri ry:n varsinainen syyskokous pidetään 10.11. Tuusulassa ja Reserviupseeripiiri ry:n 9.11. Nurmijärvellä.

Uudenmaan Reserviupseeripiiri ry:n 70-vuotisjuhlat järjestettiin Ilmatorjuntamuseolla 3.11.2022. Ohessa muutamia kuvia juhlatunnelmista ja videotallenne

Maanpuolustushenkistä ja reipasta syksyä!

Toiminnanjohtaja Risto Lehto

toiminnanjohtaja@uudrespiirit.fi

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.