Search
Close this search box.

Karkkilassa 30.9.2023

Viimeisimmät

39. Uudenmaan maanpuolustuspäivä 

Tule vierailemaan Karkkilan torilla ja näkemään miltä näyttävät paljon puhutut Leopard 2A taisteluvaunut, joita länsimaat ovat lähettäneet Ukrainaan. Tai voit kysellä puolustusvoimain edustajilta miten toimii raketinheitin, joita on myös nähtävillä näyttelyalueella. MPK kertoo kurssitarjonnastaan ja miten voit itse kehittää omaa maanpuolustuskykyäsi heidän kouluttamana. Alueella voit liittyä Reserviläisjärjestöihin ja kuulla heidän tämän päivän toiminnastaan. Näyttelyalueella on tarjolla Karkkila Reserviläisten soppatykillä valmistettua lämmintä hernekeittoa, jonka tuotto menee sotaveteraanien hyväksi. Ruokailun ja mahdollisten ostosten jälkeen voit käydä vielä vierailemassa Sotilaskodissa ja toteamassa että munkit ovat heillä aina tuoreita ja edullisia inflaatiosta huolimatta! 

Vuonna 2023, neljättä kertaa vastuu on Karkkilan Reserviläiset ja Karkkilan Reserviupseerikerhon harteilla. Alkujaan MP-päivä Uusimaa piti olla Karkkilassa jo vuonna 2020, mutta Covid-19 epidemian ja tapahtumarajoitusten vuoksi tapahtuma siirtyi 2023 vuodelle. Karkkilan kaupunki ja Karkkilan seurakunta ovat olleet mukana tapahtuman suunnittelussa jo vuodesta 2018 ja ovat mukana tapahtuman toteutuksessa.

Maanpuolustuspäivässä pääset tutustumaan puolustusvoiman kalustoon näyttelyalueella, jona toimii Karkkilan tori. Näyttelyalueella on myös muiden siviiliviranomaisten kalustoa nähtävillä sekä useiden maanpuolustus järjestöjen toimintaa esillä. Maanpuolustuspäivä huipentuu Karkkilasalissa järjestettävään maanpuolustusjuhlaan.

Uudenmaan Maanpuolustuspäivä on perinteinen jokavuotinen katselmus niin Uudenmaan Reserviläispiirien kuin järjestävien paikallisten Reserviläisyhdistysten ja –kerhojen, sekä muiden yhteistyötahojen tahdosta ja voimannäytöstä kokonaismaanpuolustuksellisuuden ylläpitämiseen oman maakunnan alueella.

http://www.maanpuolustuspaiva.net/

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.