Search
Close this search box.

SRA-kisa Hyvinkäällä

Viimeisimmät

10.4.2022 Hyvinkään Reserviläiset järjestivät Pohjois-Uusimaa CUPin SRA-kilpailun, jonka rastit pystyi ampumaan joko PCC:llä tai pistoolilla. PCC eli Pistol Caliber Carbine on kivääri tai muu-ase mikä on pesitetty pistoolin patruunalle, yleensä 9mm.

IPSC ammunnassa on sekä pelkälle PCC:lle tarkoitettuja kilpailuita, että pistoolikisoja, jotka voi ampua myös PCC:llä (kilpailut ovat kuitenkin erillisiä vaikka molemmissa ammutaan samat staget). Sovelletun Reserviläisammunnan säännöissä ei ole omaa luokkaa PCC:lle, mutta jos rata tai rakenteet tai kilpailu näin vaativat, voidaan kaliiberirajoituksia asettaa. Lisäksi SRA-säännöt mahdollistavat teemakilpailut.

HyRES päätti pelkän PCC-kisan sijaan järjestää kilpailun yhdistettynä, jotta mahdollisimman monella oli mahdollisuus osallistua. Kilpailun 59stä ampujasta 25 ampui kilpailun kiväärillä, ja 34 pistoolilla. Pistooliampujista 3 parasta pääsi sijoille 10 (71,60 %), 12 (70,36 %) ja 14 (69,34 %).

Pistoolikaliiperisia karbiineita oli kilpailussa usean mallisia, perinteiset alun perin konepistooleiksi suunniteltujen Suomi-KP, H&K MP5 ja Uzin lisäksi modernimpien konepistoolien itselataavia versioita. Mukan myös tai itselataaviksi pistoolikarbiineiksi alunperinkin suunniteltuja Stribogeja, Ruger PCitä ja useita AR15 9mm versioita. Lisäksi mukana oli muutama pistooli tukkisarjalla, esim. Glock/Roni kombinaatioita.

Rajoitus pistoolikaliiperiin tehtiin ampumaetäisyyksien ja maalien laadun takia. Käytössä oli läheltä ammuttavia kongeja ja kaatuvia peltejä sekä polymeerisia plateja. Kilpailun neljä rastia oli suunniteltu Mogadishun taistelun tai Blackhawk down-elokuvan teemalla, vaikka edeltävän viikon runsas lumisateen jälkeiset hanget eivät tähän aivan teeman mukaisia olleet. Rata-aluetta jouduttiin auraamaan vielä kilpailupäivän aamulla.

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.