Search
Close this search box.

Ampumakauden päättäjäisissä runsas osanotto Upinniemessä

Viimeisimmät

Lähes 60 aktiivista ammunnan harrastajaa kokoontui 19. joulukuuta Upinniemen varuskunnan kivääriradoille juhlistamaan vuoden 2021 ampumakauden päättäjäisiä. Kirkkonummen Seudun Reserviläisten ja Kirkkonummen Reserviupseeriyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa ammuttiin reserviläis-, tarkka-ammunta- ja perinnekivääreillä 150 metrin ja 300 metrin kivääriradoilla. Päättäjäisiin osallistui jäseniä edellä mainittujen yhdistysten lisäksi myös Lohjan Reserviupseerikerhosta ja Lohjan Seudun Reservinaliupseereista sekä Merireserviläisistä.

Päättynyt ampumakausi on ollut menestys, koska ampumaratapöytäkirjojen perusteella Kirkkonummen reserviläisyhdistysten osalta on nähtävissä selkeä ampujien, ratakäyntien ja ammuttujen laukausten määrän lisäys kahteen edelliseen kauteen verrattuna”, toteaa päättäjäisten järjestäjä kers. res. Aarne Nurmi. ”Tänä vuonna yhdistystemme jäsenet tilastoivat yli 630 ratakäyntiä ja yli 52 000 ammuttua laukausta enemmän kuin vuonna 2020”, lisää Nurmi. Kirkkonummelaisten ja muiden lähialueen reserviläisyhdistysten ampumatoiminnan kehittämisen perustana ovat Rannikkoprikaatin mahdollistamat säännölliset ampumaratavuorot Upinniemen varuskunnassa. ”Vallitsevista koronarajoitustoimista huolimatta ampumatoimintaa on voitu harjoittaa lähes normaalisti noudattaen prikaatin ohjeita terveysturvallisuuden ylläpitämiseksi. Ampumaradoilla voi helposti pitää vähintään kahden metrin turvavälit muihin ampujiin”, painottaa Kirkkonummen Reserviupseeriyhdistyksen ampumavastaava ylil. res. Esko Kaappola.

Ampumakauden päättäjäisten lopuksi osallistujat kokoontuivat makkaranpaistoon, nauttimaan virvokkeita ja muistelemaan mieleenpainuvimpia kokemuksiaan. Monien kasvoilta paistoi ilo yhdessäolosta muiden samanhenkisten ammunnan harrastajien kanssa. Useimpien olemuksesta huokui myös tyytyväisyys vuoden aikana saavutettuihin tuloksiin ampumataidon kehittämisessä ja ylläpitämisessä. ”Etätyösuositusten ja sisäliikuntatilojen käytön rajoitusten yhä jatkuessa, ampumatoiminta Upinniemessä on toiminut monelle henkireikänä ja tarjoaa mahdollisuuden ulkoilun ohessa kehittää maanpuolustuksen kannalta keskeisiä taitoja”, korostaa kapt. res. Sami Kujala.

Teksti ja kuvat: Tino Johansson

Päättäjäisissä perinnekiväärillä ampumassa maj. res. Markus Lassheikki.
Ampumakauden saavutuksia vertailtiin makkaranpaiston ohessa Upinniemessä.

Viimeisimmät

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.