Rankempi ampumakisa

Viimeisimmät

Sipoossa lipunnaulaus

Sipoon Reserviläiset ry:n lipunnaulaustilaisuus pidettiin Sipoon seurakuntatalolla lauantaina 16.9.2023.

Nuorten reserviläisten päivä

Puolustusvoimien Uudenmaan Aluetoimisto (UUDALTSTO) järjesti yhteistyössä alueensa reservipiirien kanssa Nuorten Reserviläisten päivän Santahaminassa.

Varustelekan Finnish Brutality 2023 järjestettiin kuudetta kertaa Lopen Ampumaurheilukeskuksessa 19-20.8.2023, toimitsijakilpailu oli 18.8.2023. Brutality tapahtumat ovat lähteneet liikkeelle InrangeTVn ja Varustelekan Desert Brutalitystä ja Finnish Brutalitystä vuonna 2018. Ajatuksena oli järjestää suurempi ja rankempi versio ’2 gun Action Challenge’-kilpailuista joita InrangeTV oli järjestänyt usean vuoden ajan.

 Nyt Suomessa järjestetty kisa oli jo kuudes ja kaikki 160 osallistuja paikkaa myytiin loppuun sekunneissa.  Hyvinkään Reserviläiset olivat jälleen mukana toimitsemassa tapahtumaa.

Brutality kilpailut ovat laajentuneet vuosien mittaan, alkuperäisten Desert ja Finnish Brutalityiden lisäksi on Slovenialainen Lynx Brutality, ja Yhdysvalloissa Cornfield-, Woodland- pimeässä ammuttava Midnight-, Handgun- ja uusimpana CQB-Brutality

Mitä Brutality kilpailu sitten sisältää? Kisat ammutaan samaan tyyliin kuin SRA, eli kiväärillä ja pistoolilla tarkkuutta aikaa vastaan. Pistelasku on kuitenkin enemmän IDPAn tyylinen, eli ohilaukauksista tulee rangaistukseksi lisäyksiä aikaan. SRAsta poiketen rastit ovat myös pitkäkestoisempia, par aika on 180 sekuntia ja suoritus pyritään joko saamaan läpi ennen tätä tai rasti on suunniteltu niin että suoritusta pitää jatkaa ajan loppuun asti.

Rastit ovat myös huomattavasti fyysisesti haastavampia kuin SRAssa yleensä, tämän vuoden 10llä rastilla mukana oli mm. köyden kiipeämistä, piikkilanka esteen alitusta, 40 kilon reppu selässä ampumista ja raskaiden esineiden nostelua ja siirtämistä ammunnan ohessa. Lisähaastetta haluaville oli viimevuoden Recon-divisioonan eli rastien välisten 3km juoksulenkkien sijaan tarjolla Breacher luokka, jossa suoritettiin erilaisia lisätehtäviä rastien välissä, poteron kaivamista, erilaisia raskaita jumppaharjoituksia yms.

Jälleen kerran kilpailu oli erinomaisesti järjestetty, ja varsinkin rastikalustoon oli panostettu. Sisun maastoauton lisäksi paikalla oli Patrian uusi 6×6 miehistönkuljetusvaunu, Sakon ja Ensiö Riflesin kivääreitä, Savottan laukkuja jne.  Erityismaininnan ansaitsevat pätsinä liekehtinyt auto ja simuloitu jalkansa menettänyt, verta suihkuava henkilö jolle piti asettaa kiristysside. 

Kilpailuun osallistui noin 160 ampujaa, ja oli aiempaa enemmän ulkomaalaisia some-vaikuttajia, Forgotten Weapons, Polenar Tactical, Bloke On the Range, PrintShootRepeat, Administrative Results, Blue Jeans Operator yms. Näiden ja muiden ulkomaalaisten sekä suomalaisten videoita kilpailusta löytyy Youtubesta hakemalla ’Finnish Brutality 2023’ termillä.

Teksti ja kuvat: Mika Virta

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.