Search
Close this search box.

Ilkivaltaa vuoden vaihtuessa

Viimeisimmät

Hyvinkäällä kaadettiin hautakiviä – ilkivalta liittyy uudenvuoden viettoon

Vuosi vaihtui Hyvinkäällä ilkivallan merkeissä. Historialliselta Rautatienrakentajien hautausmaalta löytyi vuodenvaihteen jälkeen kaadettuja hautakiviä ja ilotulitusrakettien jäänteitä.

Hyvinkään reserviupseerien toimihenkilöt tarttuivat talkootilaisuuteen auttaa ilkivallan kohteeksi joutuneita hautojen omaisia sään lauhduttua ja nostivat kaatuneet hautakivet Hyvinkään seurakunnan hautaustoimen päällikön aloitteesta. Hyvinkään seurakunnan historiallisella Rautatienrakentajien hautausmaan hautakiviä oli ollut ilkivallan kohteena uudenvuoden juhlinnan vietossa.

Kaikkiaan kuusi hautamuistomerkkiä oli ilkivaltaisesti kaadettu ja hautalyhtyjä rikottu. Erään hautakiven kaatamisessa oli särkynyt uniikki kuvanveistäjä Terho Sakin veistämä pienoislintuveistos. Hautakivistä huolehtiminen on hautausoikeuden haltijan, käytännössä omaisten vastuulla.

Uudenvuoden suojasäässä kaadetut kivet olivat jäätyneet pakkasella kiinni hankeen ja vasta suojasäällä ne voitiin irrottaa vaurioitta hangesta ja puhdistaa alusta uudelleenpystytystä varten.

Kuvat: Markku Husso

Teksti: Panu Latvala

https://yle.fi/a/74-20011315

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.