Search
Close this search box.

Toiminnanjohtajan terveiset

Viimeisimmät

Alkuvuosi on piirin hallinnon näkökulmasta ollut viime vuoden toimintojen kirjaamista erilaisiin tilastoihin, kirjanpidon valmistelua ja toimintakertomusten laatimista. Samalla on aloitettu tämän vuoden toiminnan tarkempi suunnittelu. Tammikuussa pidettiin yhdistysten toimihenkilöille koulutus- ja kehitysseminaari Tuusulassa. Tapahtumaa pidettiin onnistuneena ja hyödyllisenä. Yhdistyksien johto pystyi siellä vaihtamaan kokemuksia hyvistä käytännöistä ja sopimaan yhteistyöstä erilaisten tapahtumien järjestelyissä.

Tässä kuussa on ollut RUL:n ja RES:n liiton neuvottelupäivä toiminnanjohtajille. Siellä mm. evl Janne Kananen kertoi reserviläisten koulutuksen kehityslinjoista. Reserviläisille mahdollistuu ns. koulutuspolku. Tällöin kaikki asevelvolliselle kutsunnoista alkaen, varusmiespalveluksessa ja myöhemmin reservissä kertausharjoituksissa ja vapaaehtoiskentän toiminnoissa hankittu koulutus vaikuttaa sijoitukseen sekä joissakin tapauksissa sotilasarvoon. Tässä korostuu PV – MPK – reserviläisjärjestöjen saumaton yhteistyö sekä tarvittavat lakimuutokset. Lisäksi Natoon kuuluminen tuo mielenkiintoisia näkymiä reserviläisille hankkia koulutusta tai jopa lyhytaikaisia työsuhteita puolustusvoimissa!

Reserviläisliitto ja Reserviupseeriliitto tukevat jäsenyhdistyksiä erilaisilla tavoilla. RES-liitto jatkaa tänä vuonna patruuna- ampuma-aseiden hankinnan tukia. RUL:lla jatkuu patruunatuki. Lisäksi liitoilta voi hakea tukea erilaisiin yhdistyksissä toteutettaviin projekteihin. Tukien myöntämisen yhtenä ehtona on, että yhdistys on ylläpitänyt toimintakalenteria ja nettisivuja. Tämä palvelee myös jäseniä. Liitot jakavat vuosittain eritasoisia ansiomitaleita. Reserviläisliiton korkeimpien mitaleiden hakuaika on toukokuussa. Lisätietoa esimerkiksi tämän verkkolehden Tiedostopankissa: https://www.digioltermanni.fi/tiedostopankki/

Piirissämme järjestetään kevään aikana erilaisia marssi-, ammunta- ja urheilutapahtumia. Kannattaa seurata verkkolehden tapahtumakalentereita ja piirin urheilusivuja: https://www.rul.fi/uudres/urheilu/

Ampumaharrastuksen aloittamisesta kiinnostuneille piirit järjestävät piirien ampumavastaava Hannu Ansaksen johdolla tutustumispäivän Keravan Klondyken ampumaradalla 6.4.2024.

Oheisessa kuvassa RUL:n määrittämät perustavoiteet yksilötasolle, jotka soveltuvat kaikille reserviläisille.

Liikunnallista kevättä!

Risto Lehto

toiminnanjohtaja@uudrespiirit.fi

Minna Nenonen, Tom Östlund, Mats Fagerström, Juha Frosterus ja Risto Lehto 13.1.2024
RUL ja RES toiminnanjohtajien neuvottelupäivä Olympiastadionilla 14.3.2024

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.