Piirien ampumavastaava

Viimeisimmät

Sipoossa lipunnaulaus

Sipoon Reserviläiset ry:n lipunnaulaustilaisuus pidettiin Sipoon seurakuntatalolla lauantaina 16.9.2023.

Olen Hannu Ansas, 45 v. reservin ylikersantti Lohjalta. Kotiyhdistys on Lohjan Seudun Reservinaliupseerit. Olen yhdistyksen puheenjohtaja sekä ampumavastaava.

Mitä teet piirissä ?

Lohjan Seudun Reservinaliupseerien puheenjohtajana edustan luonnollisesti yhdistystämme piirihallituksessa. Toisena tehtävänä on toimia tällä hetkellä Reserviläispiirin ja Upseeripiirin yhteisenä ampumavastaavana.

Mitä piirien ampumavastaava tekee?

Ensimmäisenä tietysti vastaa tai etsii vastausta harrastajan kysymykseen.
Toisena auttaa yhdistyksiä löytämään apuja järjestelyissä, esimerkiksi Maanpuolustuskoulutusyhdistyksestä (MPK).
Kolmantena keskustelee piirien SRA vastaavien kanssa aikatauluista.
Neljäntenä pyrkii viemään syksyn urheiluparlamenttiin (piirien yhteinen urheilufoorumi) tiedon seuraavista kilpailun järjestäjä yhdistyksistä. Piirimestaruus kilpailujen jälkeen ilmoittaa joukkueen (Reserviläisurheiluliiton (RESUL)  SM-kilpailuihin.

Kerro piirien ampumatoiminnasta.

Piirien ampumatoiminta on pitkälti yhdistys vetoista toimintaa ja toiminnan laajuus vaihtelee paljon yhdistyksen koon ja ampumarata mahdollisuuksien mukaan. Piirit ovat tehneet tänä keväänä Upinniemen varuskunnan kanssa sopimuksen, joka mahdollistaa ampumaratojen varaamisen piirien vuorojen järjestämiseksi ja näin pystytään luomaan harjoittelumahdollisuuksia jäsenille. Välittömästi ratavuoroja ei ole tulossa, puolustusvoimien aiempien ratavarausten ja oman käyttötarpeen vuoksi, mutta pyritään pääsemään mukaan loppukesällä.

Onko netissä tietoa piirin ampumakilpailuista?

Ampumakilpailut ja niiden tuloksia löytyy piirin sivulta: https://www.rul.fi/uudres/urheilu/

sekä tästä Digioltermannista: https://www.digioltermanni.fi/kilpailut/

Ammunnasta kiinnostuneen kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä oman yhdistyksen ampumavastaavaan tai puheenjohtajaan, niin pääsee mukaan toimintaan.

————–

Uusi sisäampumata?

Uudenmaan piirien toiminnanjohtaja Risto Lehto lisäsi alustavaa tietoa Vantaalle tulossa olevasta sisäampumaradasta. Kumpikin Uudenmaan piiri liittyy juuri perustettuun Reserviläisten Ampumaratayhdistys ry:een. Yhdistyksen perustivat Helsingin ja Vantaan Reserviläispiirit. Yhdistyksen tarkoituksena on vuokrata kesän/syksyn aikana Vantaalta teollisuushalli, johon rakennetaan erilaisia kivääri- ja pistooliammuntoja varten tilat. Rahoitus hankkeeseen ollaan saamassa säätiöiltä ja liitoista. Radalta annetaan edullisia vuoroja piiriemme yhdistyksille. Asiasta tiedotetaan tarkemmin syksyn kuluessa.

TEKSTIT: HANNU ANSAS JA RISTO LEHTO

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.