Search
Close this search box.

Artikkelit

Sipoon Reserviläiset toimii

Viimeisimmät

Sipoon Reserviläisten tavaramerkkinä on ollut aktiivinen marssitoiminta. Keväällä 2021 järjestettiin perinteinen kevätyön marssi vallitsevien olojen takia etämarssina, ja kokemukset tästä olivat erittäin hyviä. Osallistujia oli toista sataa, useasta Euroopan maasta. Hyvien kokemusten kannustamana järjestettiin aikavälillä 30.11. – 6.12. itsenäisyyspäivän marssi, jonka konsepti oli sama kuin Kevätyön marssillakin. Jokainen marssi itsenäisesti 25 tai 50 kilometrin matkan ja raportoi sen järjestäjälle. Muistoksi sai diplomin ja velcro-merkin. Osallistujamäärä oli lähellä sataa tälläkin kertaa. Marssin teemana oli, marssin ajankohta huomioiden, talvisodan muisto ja Suomen itsenäisyys.

Marssitoimintaan kuuluvat oleellisesti myös ns. tiistaimarssit. Joka tiistai marssitaan 5-12 kilometrin lenkki vaihtelevissa maastoissa. Kuluneen syksyn aikana on marssittu mm. Sipoossa, Helsingissä, Vihdissä ja Espoossa. Monipuoliset maisemat ovat tulleet tutuiksi, niin asfalttiteillä kuin Sipoonkorven ja Nuuksion kansallispuistoissakin.

Myös ampumatoiminta jatkuu vilkkaana. Perinteinen Padasjoen ampumaleiri pidettiin lokakuun alussa, ja ohjelmassa oli monipuolisia ammuntoja erilaisilla aseilla. Padasjoen harjoitusalueen käyttömahdollisuus onkin erittäin tärkeä, ja toivottavasti se säilyy jatkossakin. Myös sisärata-ammunnat jatkuvat läpi vuoden.

Maastotoiminta oli korona-aikana keskeytettynä. Edellinen omalla sissiteltalla tehty maastoretki pidettiin helmikuussa 2020 lumisissa olosuhteissa. Asia korjautui marraskuun lopulla, kun pitkästä aikaa lähdettiin telttaretkelle Miehikkälään Salpa-aseman maastoihin. Retkellä tutustuttiin entiseen suojeluskuntataloon ja Salpa-aseman teräsbetonikorsuihin. Oma sissiteltta on yhdistyksen erikoisuus, joka on myös ulkopuolisten tahojen vuokrattavissa.

Lähivuosien suuriin ponnistuksiin Sipoon Reserviläisillä ja Sipoon Reserviupseereilla kuuluu Uudenmaan maanpuolustuspäivä, jota ei ikinä aiemmin ole järjestetty Sipoossa. Tätä kirjoitettaessa tarkka järjestämisvuosi on vielä epäselvä – korona-ajan peruutukset ovat ymmärrettävästi muuttaneet suunnitelmia. Piirin toiminnassa on oltu aktiivisia muutenkin, muun muassa piirihallituksen kokous järjestettiin Sipoossa 14.10.2021. Suurin osa osallistujista osallistui kokoukseen etänä, mutta puitteet olivat kunnossa.

TEKSTI JA KUVA: OSSI IKONEN

Viimeisimmät

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.