Search
Close this search box.

Säännöt vahvistettiin

Viimeisimmät

Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistyksen nimi ja säännöt vahvistettiin

VETRES Keski-Uusimaan perinteitä jatkavan yhdistyksen hallituksen kokouksessa ja sitä seuranneessa jäsenkokouksessa 26.1.2023 yhdistyksen nimeksi hyväksyttiin Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistys ry. Samalla hyväksyttiin sääntöjen tarkistus.  Paikalla oli 22:n eri veteraani-, reserviläis- ja maanpuolustusyhdistyksen edustajaa. Yhdistys toimii Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Pornaisten ja Tuusulan alueella.

Suomeen on syntymässä useita vastaavia alueellisia perinneyhdistyksiä.
– Yhdistyksen uusi nimi noudattaa Tammenlehvän Perinneliiton suosituksia ja korvaa aiemman ”Keski-Uudenmaan sotasukupolven 1939–1945 perinneyhdistyksen” työnimen, vahvistaa yhdistyksen puheenjohtaja Jari Anttalainen.
– Yhdistyksen säännöt on valmisteltu mallisääntöjen pohjalta. Ne lähetetään Patentti- ja rekisterihallitukselle hyväksyttäviksi, Anttalainen kertoo.

Perinneyhdistyksen tehtävänä on vaalia Suomen vuosina 1939–1945 käymien sotien veteraanien, sotainvalidien ja sotasukupolven perinteitä ja arvoja ja omalta osaltaan osallistua veteraanien, sotainvalidien sekä heidän puolisoidensa ja leskiensä tukitoimintaan ja edunvalvontaan. Yhdistyksen tehtäviin kuuluu myös tallentaa ja siirtää veteraanien perinteitä seuraaville sukupolville, etenkin nuorille, yhteistyössä viranomaisten ja muiden yhteistyökumppaniensa kanssa. Yhdistys toteuttaa kunnissa veteraanien muistoa kunnioittavia juhlatapahtumia ja välittää perinnetietoa kouluille ja oppilaitoksille. Yhdistyksen paikallistoimikuntien toteuttamia vuotuisia perinnetapahtumia on useita. Esimerkiksi talvisodan päättymispäivää 13.3. ja Kansallista veteraanipäivää 27.4. juhlistetaan kunnissa jälleen keväällä. 

Paikallistoimikunnan rooli kunnassa

Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistyksen toiminta toteutuu viiteen kuntaan nimettävän, useista sidosryhmistä koostuvan paikallisen perinnetoimikunnan toimenpitein.  
– Huolehdimme kunniakansalaisistamme, viimeiseen iltahuutoon asti, toteaa hallituksen työvaliokunnan jäsen Jarmo Ahonen Keravan aluetoimikunnasta.
– Paikallinen perinnetoimikunta on yhteistoimintaorganisaatio, johon kutsutaan oman kunnan tai kaupungin ja seurakunnan edustajat sekä maanpuolustus- ja veteraaniyhdistysten, kotiseutuyhdistyksen, museoiden ja toimintaa tukevien muiden yhdistysten ja yritysten nimeämät edustajat.

Lisätietoa: Jari Anttalainen, puheenjohtaja, jari.o.anttalainen(at)gmail.com
Veikko Karhumäki, sihteeri, veikko.karhumaki(at)msoynet.com
Merja Kukkonen, tiedotusvastaava, meku.kukkonen(at)outlook.com; 040 4891 754

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.