Search
Close this search box.

Yhteistoimintaa kevätauringossa!

Viimeisimmät

Järvenpään ja Nurmijärven reserviläisten järjestämä toiminnallinen ampumapäivä Jokelassa.

Lauantaina 19.3.2022 järjestettiin jo kuudetta kertaa toiminnallinen ampumapäivä Jokelassa, viime vuonna valitettavasti koronarajoitusten varjossa loistava tapahtuma jäi pitämättä. Jo perinteeksi muodostunut jako järjestelyissä piti tänäkin vuonna, järvenpääläiset ottivat vetovastuun kiväärirastista ja nurmijärveläisten hoitamana järjestyi pistoolirasti sekä ruokahuolto.

Kiinnostus tämän vuoden tapahtumaa kohtaan pääsi jopa hieman yllättämään järjestäjät, sillä sovittu osallistujamäärä tuli täyteen erittäin nopeasti. Uusien jäsenten suuresta lukumäärästä johtuen päätimme järjestää asekäsittelyharjoituksen hiihtomajalla aikaisemmin viikolla joka oli sekin yllättävän suosion kohteena, meitä oli kaikkiaan 23 henkeä tiistaina kokeilemassa erilaisia vöitä, koteloita sekä muovidekoilla suoritettiin kylmäharjoittelua kahvittelun ohessa.

Jokelassa käytiin toimitsijaporukalla perjantaina tekemässä rastipaikat taulujen nitomista vaille valmiiksi. Tunnollisesti tehtiin lumitöitä ja valmisteltiin kulkuväylät, jotta itse tapahtuma menisi sujuvasti ilman kompurointeja tai kaatumisia. Pari järvenpääläistä oli jopa pikkuisen yli-innokkaita hyötyliikunnan suhteen ja lumitöitä tulikin tehtyä jopa radalla jota ei oltu suunniteltu käytettävän lauantaina, tulipahan tehtyä!

Itse suorituspäivä lauantai alkoi suunnitellusti turvallisuusluennolla ja ryhmäjaolla. Aurinko paistoi täysillä ja keli oli täydellinen! Kaiken kaikkiaan osallistujia toimitsijat mukaan laskettuna oli 53, muutama toimitsija jäi viimehetkellä pois terveydellisistä syistä mutta se ei hidastanut lainkaan, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Osallistujia oli runsaasti laidasta laitaan, jo kokeneita konkareita joille laji ja käytettävä kalusto on tuttua, sekä myös aloittelevia ampujia, joille toivottavasti kokemus lisäsi mielenkiintoa hienoa lajiamme kohtaan. Rasteja oli kolme, pistooli, kivääri ja ecoAims. Lisäksi mukana oli Uronen Precision esittelemässä hieman kalustoa, kiitoksia vaan sinnekin! Rastit pyrittiin pitämään turvallisuussyistä simppeleinä, mutta kuitenkin hyvin lajia kuvaavina: sopiva laukausmäärä, vähän liikettä sekä erilaisia tauluja pahvisista SRA-tauluista kumiplateihin ja metallisiin pepperpoppereihin.

Tästä on hyvä lähteä suunnittelemaan tulevia tapahtumia, harjoituksia ilman lunta ja pakkasta, SRA-kurssia sekä tietysti kesän kilpailutoimintaa! Suuret kiitokset kaikille tapahtumaan osallistuneille,  toivottavasti radoilla nähdään!

Kuumia piippuja ja tarkkoja osumia toivottaen

Teksti ja kuvat: Henri Väisänen

Viimeisimmät

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.