Search
Close this search box.

Ammuntaa ja muuta toimintaa

Viimeisimmät

Kulunut kevät on ollut kaikissa reserviläisyhdistyksissä isoa jäsenmäärän lisäystä. Niin myös Järvenpään Reserviläisissä, jossa saavutettiin uusi sataluku jäsenien kappalemäärässä. Uusista jäseneksi liittyneistä useat ovat myös osallistuneet yhdistyksen tarjoamaan toimintaan.

Toiminnan perustan muodostavat viikoittaiset kerhoillat ja monipuolinen ja säännöllinen ampumatoiminta. Tiivis yhteistyö paikallisen ampumaseuran kanssa on antanut mahdollisuuden tutustua ampumakenttään monipuolisesti. Yhdistyksen järjestämä toinen SRA- ampujakurssi saatetaan päätökseen kesäkuun alun ampumakokeella. Syksyllä järjestettäneen seuraava kurssi, tarvetta tuntuu olevan. Yhdistykseen koulutetaan kaksi uutta ampuma-asekouluttajaa kesäkuussa, näin mahdollistetaan jatkuvuus ampumaharrastustodistusten antamisessa jäsenistölle.

Veteraaniperinnön vaalimiseen osallistutaan ja vielä järjestettäviin veteraanikeräyksissä toimitaan. Yhdistyksen varainhankinta palaa tänä vuonna koronatauolta järjestettävän Puistobluesin muodossa, siinä toimitaan perinteisesti liikenteenohjaustehtävissä. Myös Hyvinkäällä järjestettävässä Rockfest-festivaalissa ollaan pienimuotoisesti mukana.

Kesäkuussa Kesäyön marssin reittimerkintä on vuosia ollut yhdistyksemme toimijoiden vastuulla ja tekemänä, niin myös tänä vuonna. Iso joukko kyltittää reitit marssijoille ja seuraa marssijoiden etenemistä matkan varrella.

Yhdistyksemme ampumaviikonloppu huhtikuussa pidettiin Padasjoella. Mukana oli runsaasti osallistujia, pistooli- ja kivääriradalla sekä toimintamontulla ammuttiin. Yhdistys tarjosi muonituksen ja aseettomille mahdollisuuden ampua yhdistyksen aseilla, patruunakulut jäi osallistujan maksettavaksi. Japanilainen TV-ryhmä oli lauantai aamupäivän seuraamassa toimintaa, etenkin kivääriradan toiminta kiinnosti heitä. Harjoitusalueella on aloitettu rakennusprojekti, puusauna purettu ja uuden saunan perustusmuuri on tehty. Nykyisilläkin tiloilla toki hyvin on pärjätty, mutta kieltämättä vanhat parakit ovat jo uusimisen tarpeessa.

Sotiemme Veteraanit lipaskeräystä suoritettiin kansallisena veteraanipäivänä Järvenpään Prismakeskuksessa. Yleensä on kerätty pyhäpäivien aattona, tällä kertaa siis tavallisena arkipäivänä. Keräysaikakin oli hieman normaalia lyhyempi, mutta keräystuotto oli normaalia parempi. Tuotto menee paikallisten veteraanien hyväksi.

Yhdistyksemme esittelemässä toimintaamme toritapahtumassa Järvenpää-päivässä. Tämäkin palasi koronatauolta ja tuntui kiinnostavan kävijöitä. Yhdistystämme edustivat Petri Jakobsson, Joni Sinervuo ja Hannu Jaakkola, he olivat valmiina vastaamaan visaisiinkin kysymyksiin liittyen reserviläistoimintaan ja etenkin yhdistyksemme toimintaan.

TEKSTI JA KUVAT: TIMO ÅKMAN

1651903924693
Järvenpää-päivänä toiminnan esittelyssä Petri Jakobsson, Hannu Jaakkola ja Joni Sinervuo
Järvenpään Reserviläisten puheenjohtaja Jokke Härmä (takana keskellä) keskustelemassa yhdistyksen uusien jäsenten kanssa
Padasjoella kivääriammunnat, vieressä japanilaisen TV-ryhmän uutispätkä käynnistään Padasjoella

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.