Search
Close this search box.

Muistolaatan paljastaminen

Viimeisimmät

Vuosi 2022 jää varmasti historiaan monessakin mielessä. Turvallisuustilanne Euroopassa muuttui alkuvuodesta ja sen vaikutukset näkyvät myös meillä varmasti pitkään. Yhdistyksen toimintaan liittyi runsaasti uusia jäseniä.

Uutena toimintamallina yhdistyksen liikuntavastaava on suunnitellut kävely- ja pyöräilytapahtumia. Seuraamme kuinka jäsenistö lähtee mukaan niihin ja jatkamme liikuntatapahtumien ideointia. Yhdistyksen ampumatyöryhmä on kokoontunut yhdessä upseerien kanssa suunnittelemaan toimintaa. Tiedot ensimmäisistä vuoroista onkin jo lähetetty jäsenistölle sähköpostitse.

Vakiintuneen käytännön mukaisesti osallistuimme yhdessä Keravan Reserviupseerikerhon kanssa kansallisen veteraanipäivän tilaisuuden seppelpartioon Keravalla 27.4.2022. Tilaisuus pidettiin Keravan Seurakuntakeskuksessa.

Kaatuneiden muistopäivänä 15.5. osallistuimme yhdessä upseerien kanssa kunniavartioon sankarihautausmaalla ja Karjala-kivellä Keravan kirkonmäellä. Tilaisuudessa paljastettiin myös sankarihautausmaata koskeva opas- ja muistolaatta. Laatassa on perustiedot sankarihautausmaasta ja sen Pro Patria -muistomerkistä sekä keravalaisten sankarivainajien viimeisistä leposijoista. Keravalaisia sankarivainajia on 87. Keravan sankarihaudoissa lepää 12 sankarivainajaa. Muistokivessä on 9 nimeä. Tuusulan sankarihautausmaalla lepää 40 ja muualla 26 keravalaista sankarivainajaa.

Maassamme on yhteensä noin 630 sankarihautausmaata, joista evankelisluterilaisen kirkon vastuualueelle kuuluu noin 620, ortodoksiselle kirkolle 7 ja juutalaiselle 1. Useimmilta niistä puuttuu perustiedot sisältävä opastaulu tai tietolaatta. Kaatuneiden Muistosäätiö on käynnistänyt hankkeen, jonka tavoitteena on opaslaattojen saaminen sankarihautausmaille vuoden 2022 aikana. Keravan seurakunnassa tämä haluttiin toteuttaa pikaisesti yhdessä paikallisten veteraani- ja perinneyhdistysten kanssa.

Yhdistyksen nettisivut löytyvät Reserviläisliiton sivuston alta

 https://keravan-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yhdistyksellä on myös yhteiset Facebook-sivut keravan reserviläisyhdistykset Keravan Reserviupseerikerhon kanssa.

Hannele Lindstén Keravan Reserviläisten sihteeri

Kaatuneitten muistopäivänä paljastettiin myös sankarihautausmaata koskeva opas- ja muistolaatta. Laatassa on perustiedot sankarihautausmaasta ja sen Pro Patria -muistomerkistä sekä keravalaisten sankarivainajien viimeisistä leposijoista.

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.