Search
Close this search box.

Seminaarin antia

Viimeisimmät

Piirien yhdistysten/kerhojen yhteinen koulutus- ja kehittämisseminaari pidettiin 4.2.2023 Puolustusvoimien kurssikeskuksessa Tuusulassa. Järjestelyissä avusti Maanpuolustuskoulutuksen (MPK) Tuusulan koulutuspaikka. Tilaisuus pidettiin pelkästään lähitilaisuutena, jotta osallistujilla oli mahdollisuus tutustua muiden yhdistysten henkilöstöön.

Tilaisuudessa käsiteltiin ajankohtaisia asioita liitto- ja piiritasolta. Lisäksi pidettiin koulutussessioita mm. Maanpuolustusrekisteristä, liittojen nettisivujen käytöstä ja yhdistyslain uudistuksesta.

Lakimies Ismo Nöjd kertoi tänä vuonna voimaan tulevista keskeisistä lakimuutoksista.  Laissa on muutoksia mm. jäsenten hyväksymis- ja irtisanomismenettelyihin, kokouksien pitämistapoihin, kevennetyn taloudenpidon mahdollisuus, yhden toiminnantarkastajan käytäntö, mahdollisuus siirtyä yhden vuosikokouksen käytäntöön. Lakimuutos ei edellytä sääntömuutoksia, jos mitään yhdistyksen toiminnassa ei haluta muuttaa.

Tärkeä päivän teema oli toiminnan kehittäminen niin yhdistys- kuin piiritasolla. Tätä pohdittiin ns. työpajojen avulla. Muutamia havaintoja niiden tuloksista: Erityisesti urheilukilpailut eivät vedä väkeä ja kynnys osallistumiseen on korkeahko. Tähän yhtenä keinona on tapahtumien yli kunta- ja yhdistysrajojen sekä niistä tiedottaminen naapuriyhdistyksille. Piirien viestintä on haasteellista, koska on monta seurattavaa mediaa. Tähän apuna nähdään viestinnän suunnittelua ja vastuun jakamista usealle henkilölle.

Lisäksi illansuussa oli mahdollisuus tutustua Keravalle tulevaan uuteen sisäampumarataan ja sen jälkeen saunominen rantasaunassa.

Kokonaisuudessaan päivän anti oli erittäin hyvä.  Osallistujilta kerättiin palaute ja ensi vuoden seminaari ajatellen saatiin hyviä kehitysideoita. Päivän arvosana oli 4.2 (asteikko 1-5). Kiitos osallistujille!

Toiminnanjohtaja Risto Lehto

toiminnanjohtaja@uudrespiirit.fi

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.