Sotasukupolven 1939 – 1945 perinneyhdistys perustettiin

Viimeisimmät

Piirineuvosto

Piirineuvoston toiminnan periaate on, että se antaa mahdollisuuden jäsenistölle olla mukana reserviläistoiminnassa vielä varsinaisen aktiivisen hallinnollisen yhdistystoiminnan jälkeenkin.

Taruksella työt etenee

Koulutuskeskuksen kunnostusprojekti on edennyt rivakasti. Vuosi sitten remonttia vasta käynnisteltiin ja ensi kevääksi pitäisi olla jo valmista.

Luentosarja Porvoossa

Porvoon Reserviupseerikerho ry on saanut projektitukea Porvoon kaupungilta yleisölle avoimen Maanpuolustushenkisen luentosarjan järjestämiseen.

Toimintaa naisille

Maanpuolustuskoulutus MPK järjestää kokonaismaanpuolustuskoulutusta, johon naiset voivat osallistua samoin edellytyksin kuin miehet, lisäksi osa koulutustarjonnasta on kohdennettu pelkästään naisille.

Rekisteröitävän Keski-Uusimaan sotasukupolven 1939 – 1945 perinneyhdistyksen perustamiskokous pidettiin 24. toukokuuta Puolustusvoiminen palvelukeskuksessa Tuusulassa. Perinneyhdistys jatkaa, kotipaikkakuntana Tuusula, 40 sidosryhmää edustaneen rekisteröimättömän VETRES Keski-Uusimaan toimintaa, joka on perustettu 8.12.1999 ja lakkautettiin 10. toukokuuta Tuusulan seurakuntakeskuksessa pidetyssä vuosikokouksessa.

Perustamiskokouksessa puhetta johti VETRES Keski-Uusimaan kunniapuheenjohtaja, kenraaliluutnantti evp Antti Simola, sihteerinä toimi Veikko Karhumäki. Kokoukseen osallistui 18 henkeä, jotka edustivat perinneyhdistykseen liittyneitä 25 veteraani- ja maanpuolustusyhdistystä.

Perustamiskokouksessa vahvistettiin yhdistyksen säännöt. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin eversti evp Jari Anttalainen. Yhdistyksen perustamiskirjan allekirjoittajiksi päätettiin Jari Anttalainen, Juhani Vakkuri ja Veikko Karhumäki.

Hallituksen jäseniksi valittiin Vakkurin ja Karhumäen ohella Jarmo Ahonen, Martti Jokinen, Merja Kukkonen, Matti Kulmala, Hannele Lindstén, Harri Majamäki, sotaveteraani Erkki Mäkilä, Hannu Nuutinen, Sakari Pietilä, Jorma Riissanen, Jukka Sariola, Markku Valkama ja Taisto Vanhapelto. Varsinaiseksi toiminnantarkastajaksi valittiin Aarre Kettunen ja varatoiminnantarkastajaksi Kari Haapanen.

Hallitus sai valtuudet kutsua perinneyhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi yhdistyksiä toiminta-alueeltaan Järvenpäästä, Keravalta, Mäntsälästä, Pornaisista ja Tuusulasta toimintavuoden 2022 aikana. PV:n Uudenmaan aluetoimisto, alueen kunnat ja kaupungit sekä seurakunnat kutsutaan kiinteästi mukaan toimintaan.

Perinneyhdistykselle vahvistettiin kuluvalle vuodelle VETRES Keski-Uusimaan lakkauttamiskokouksessa hyväksytty toimintasuunnitelmaesitys. Perinneyhdistys aloittaa toiminnan itsenäisesti ja liittyy maakuntiin perustettavien muiden alueellisten perinneyhdistysten ohella vuonna 2003 perustettuun valtakunnalliseen Tammenlehvän Perinneliittoon, kun liiton hallintorakenteen vahvistaminen valmistuu.

Toiminnan tarkoitus

Säännöissä perinneyhdistyksen tarkoituksena on Tammenlehvän Perinneliitto ry:n jäsenyhdistyksenä vaalia Suomen vuosina 1939–1945 käymien sotien veteraanien, sotainvalidien ja sotasukupolven perinteitä ja arvoja ja huolehtia perinteen siirtämisestä nykyiselle ja tuleville sukupolville.

Perinneyhdistyksen tarkoituksena on lisäksi osaltaan hoitaa veteraanien, sotainvalidien sekä heidän puolisoidensa ja leskiensä tukitoimintaa ja edunvalvontaa.

TEKSTI JA KUVAT: VEIKKO KARHUMÄKI

Perinneyhdistyksen puheenjohtajaksi valittu Jari Anttalainen käytti kiitospuheenvuoron valinnastaan vierellään kokouksen johtanut Antti Simola.
Kokousväkeä Hamina-luokassa, 1. rivistä vasemmalle Jorma Riissanen, Merja Kukkonen ja Jukka Sariola, 2. rivissä Sakari Pietilä, Matti Kulmala, Rintamaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Heikki Karhu, Sakari Simola ja Jari Anttalainen, 3. rivissä Niko Ojanen, Sakari Simola, Taisto Vanhapelto ja Juha Soinola, 4. rivissä Markku Ranta-aho ja Hannu Lagerström. Kokoukseen osallistui lisäksi Elina Sarin ja Jarmo Ahonen.

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.