UUSI JALKAVÄKIKESKUS ON AVATTU

Viimeisimmät

Jalkaväkikeskus

Jalkaväkikeskus on aloittanut toimintansa avaamalla verkkosivuston pääaselajille, jalkaväelle.

Sipoossa lipunnaulaus

Sipoon Reserviläiset ry:n lipunnaulaustilaisuus pidettiin Sipoon seurakuntatalolla lauantaina 16.9.2023.

Jalkaväkikeskus on aloittanut toimintansa avaamalla verkkosivuston pääaselajille, jalkaväelle. 

Verkkosivusto yhdistää jalkaväen eri toimijoita, jakaa jalkaväkiaselajiin liittyvää tietoa sekä edistää jalkaväen koulutus- ja yhteistoimintamahdollisuuksia. Jalkaväkikeskus tuo sivuston avulla monipuolisesti esille suomalaisen jalkaväen merkityksen sodankäynnissä ja Suomen itsenäisyyden turvaamisessa. Verkkosivusto yhdistää menneisyyden tähän päivään ja tulevaisuuteen. Sivustolla esitellään myös suomalaisen jalkaväen kansainvälisiä yhteyksiä ja perinteitä.

Jalkaväkikeskuksen on perustanut työryhmä yhteistyössä Puolustusvoimien jalkaväkiaselajin kanssa. Verkkosivuston suunnittelussa ja teknisessä toteutuksessa yhteistyökumppanina on toiminut Rooz Design. Jalkaväkikeskuksen toiminta on osa vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa. Jalkaväkikeskus on uusi foorumi, joka on tarkoitettu kaikille jalkaväestä kiinnostuneille, yhdistyksille, kohderyhmänä erityisesti suuri yleisö, reserviläiset ja nuoriso. Jalkaväkikeskus toivottaa kaikki mukaan tuottamaan sisältöä sivustolle (kuten kuvia, videoita, artikkeleita, linkkejä, blogeja yms.) sekä kannustaa antamaan palautetta sivustolla olevan ohjeistuksen mukaisesti.

”Jalkaväen merkitys taistelukentällä on edelleen keskeinen. Uusi Jalkaväkikeskus tuo tätä asiaa esille monipuolisesti. Tavoitteena on nostaa esiin kansalaisten tietoisuutta jalkaväen koulutusmahdollisuuksista, osaamisesta ja toiminnasta. Sivuston tavoitteena on tehdä suomalaista jalkaväkiaselajia tunnetuksi myös kansainvälisesti. Tästä syystä on tärkeää, että sivuston sisältöä tullaan rakentamaan enenemässä määrin myös englanniksi. ”kuvailee työryhmän puheenjohtaja Rainer Peltoniemi.

Jalkaväkikeskuksen toiminnan aloittamisen ovat mahdollistaneet: Jalkaväkimuseon säätiö, Maanpuolustuskiltojen säätiö, Urlus-säätiö ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Jalkaväkikeskus löytyy osoitteesta: https://jalkavakikeskus.fi

Lisätietoja:
Rainer Peltoniemi 02 99 530101, info@jalkavakikeskus

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.