Search
Close this search box.

Uudenmaan syksy aluetoimiston silmin

Viimeisimmät

Arvoisat Digioltermannin lukijat. Haluan toivottaa teille kaikille Uudenmaan aluetoimiston puolesta mielenkiintoista ja maanpuolustuksellisesti aktiivista syksyä.

Kuluva syksy on aluetoimiston silmin jopa viime vuoden vastaavaa aikaa vauhdikkaampi. Lakisääteiset rutiinitehtävät kuten kutsunnat, sotilaallisia valmiuksia palvelevat harjoitukset, vapaaehtoiset harjoitukset, käskytykset, asiakaspalvelu, eri toimijoiden VAP (varattu poikkeusolojen tehtävään) -esitysten käsittely, alueelliset maanpuolustuskurssit ja erityisesti teitä kiinnostavat ylennysvalmistelut täyttävät aluetoimiston työpäivät ja -viikot tehokkaasti. Aluetoimiston toiminta on koskettanut ja koskettaa teistäkin suurta joukkoa. Esimerkiksi Uudenmaan alueen noin 10 000 perhettä, joiden vuonna 2005 syntynyt poika on osallistunut tai osallistuu tänä syksynä kutsunnoille tai ne, jotka ovat osallistuneet tai osallistuvat eri harjoituksiin tai muuhun vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan.

Vapaaehtoinen maanpuolustus ja yhteistoiminta viranomaisten, reserviläisten, vapaaehtoisjärjestöjen ja muiden Uudenmaan alueella toimivien tahojen kanssa onkin vuoden aikana tiivistynyt ja tehostunut. Yhteistyö on tärkeää ja nykyinen aktiivinen kanssakäyminen mahdollistaa entistä laadukkaamman yhteistoiminnan ja tuloksellisuuden.

Lähitulevaisuuden merkittäviä tapahtumia tulevat olemaan mm. lauantaina 30.9. Uudenmaan 39. maanpuolustuspäivä Karkkilassa, jota olemme olleet voimakkaasti tukemassa. Toivottavasti pystytte osallistumaan suurella joukolla tähän tilaisuuteen. Muita Uudenmaan alueen ja koko valtakunnan mittakaavassa merkittäviä tapahtumia tulevat olemaan yhteensä kolme Uudenmaan reserviläisille järjestettävää informaatiotapahtumaa Lohjalla, Järvenpäässä ja Porvoossa. Lähetämme yhdessä Uudenmaan reserviläispiirien kanssa noin 13 500 kutsukirjettä alueen reserviläisille näihin tilaisuuksiin. Kannattaa seurata postia mahdollisen kutsukirjeen toivossa ja ilmoittautua tilaisuuteen nopeasti.

Maanpuolustusterveisin,

Uudenmaan aluetoimiston päällikkö

Everstiluutnantti                                                    Markku Jämsä

Kuva: Uudenmaan alueen nuorten reserviläisten päivän johtaja, vänrikki Ylikero ja MPK:n Etelä-Suomen piiripäällikkö evl evp Vesa Sundqvist.

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.