Search
Close this search box.

Hyvinkäällä kilpailtiin

Viimeisimmät

Hyvinkäällä järjestettiin 23.4.2023 Baltic Shield Challange kilpailu, jossa Viron Suojeluskunnan (Kaitseliit) Harju Malevin ja Uudenmaan Reserviläispiirin reserviläisten 3-4 hengen joukkueita testattiin sotilastaidoissa. Virosta osallistui 2 joukkuetta ja Uudeltamaalta 6.

Kilpailu oli ensimmäinen Suomen Nato-jäsenyyden jälkeinen Suomen ja Viron välinen reserviläistapahtuma. Uudenmaan Reserviläispiirillä ja Kaitseliiton Harju Malevilla on ollut jo pitemmän aikaa yhteistyötä, joka on pää-asiassa ollut erilaisissa juhlatapahtumissa ja ampumakilpailuissa vierailua puolin ja toisin. Yhteistyötä haluttiin syventää aktiivisempaan suuntaan, toiminnalliseen partiokilpailuun. Kilpailua suunniteltiin jo vuoden 2020 Uudenmaan Maanpuolustuspäivän yhteyteen mutta koronarajoituksista johtuen se jouduttiin perumaan.

Kilpailu peruuntui myös -21 ja -22 mutta 2023 päästiin tapahtuma viimein toteuttamaan. Hyvinkään Reserviläiset Ry:n järjestämä ja Varustelekan sponsoroima kuuden rastin kilpailu sisälsi tehtäviä joilla mitattiin taitoja joita sotilastoiminnassa tarvitaan. Kisan ensimmäinen rasti simuloi porttihälytystä, joukkueiden piti työntää raskas ajoneuvo vahvistamaan tukikohdan porttia. Muilla rasteilla mm. ammuttiin, juostiin, siirrettiin kuormia ja selviteltiin esterataa.

Tehtävien ajatuksina oli simuloida stressin vaikutusta suoritukseen yhdistämällä tarkkuutta vaativaan toimintaan kuten ammuntaan fyysisesti raskasta tehtäviä.  Rastit ajoitettiin ja niiden suorittamisesta tullut aika saaduin bonuksin ja rangaistuksin laskettiin yhteen josta muodostui joukkueiden kilpailuaika. Nopeimmin suoriutui Nurmijärven reserviläisten ja reserviupseereiden yhteisjoukkue Impivaara SRA ajalla 99,44 ja toiseksi Karkkilan/Nummipusulan 2-joukkue 207,83 ajalla ja kolmanneksi Viron Harju Malevin 2-joukkue ajalla 218,05.

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.