Search
Close this search box.

Sotahistoriallinen kevätretki

Viimeisimmät

Sipoon Reserviläisten perinteinen sotahistoriallinen kevätretki suuntautui tänä keväänä Hangon rintamalle. Aiemmin on käyty mm. Salpalinjalla, Ilomantsissa, Raatteen tiellä ja Tampereella. Nyt palattiin Hankoon kymmenen vuoden tauon jälkeen.

 

 

Retki alkoi rintamamuseolta, joka on uudistettu täydellisesti muutamia vuosia sitten. Näyttely on erittäin tasokas, ja museo onkin suositeltava vierailukohde.

Muita kierrettyjä kohteita olivat mm. Mannerheimin muistokivi, Neljän tuulen tupa, Irma-bunkkeri, vapaudenpatsas, neuvostosotilaiden muistomerkki sekä rautatietykin tuliasema. Paljon kohteita jäi näkemättäkin, yksi päivä on liian lyhyt perusteelliselle Hankoon tutustumiselle. Hangon vapaudenpatsaalla otettiin ryhmäkuva, jolla juhlistettiin yhdistyksen voittamaa piirin kiertopalkintoa menestyksekkäästä vuoden 2022 jäsenhankinnasta.

Päivän päätteeksi leiriydyttiin meren rantaan Tammisaaren puolelle. Ilta oli hyvää aikaa keskustella ja sulatella päivän antia. Yö sujui yhdistyksen omassa sissiteltassa, myös omia majoitteita oli käytössä.

TEKSTI JA KUVAT: OSSI IKONEN

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.