Reserviläistoimintaa esiteltiin Kirkkonummipäivillä

Viimeisimmät

Loppuvuoden kiri edessä

Maanpuolustus kokonaisuutena on ruvennut kiinnostamaan ihmisiä paljon normaalia enemmän. Tärkein juttu näin piirin ja sen jäsenyhdistysten näkökulmasta on kuitenkin se, että suurimmassa osassa yhdistyksiä jäsenmäärä on kääntynyt kasvuun.

MPK Etelä-Suomi

Vuosi 2022 sai uuden käänteen, kun Venäjä käynnisti laajamittaisen ja brutaalin hyökkäyksen Ukrainaan helmikuun lopulla. Turvallisuustilanne Euroopassa ja laajemminkin koki näin äkkikäännöksen.

Hyvinkään Hämärähomma 2022

Hyvinkään Hämärähomma, eli pimeässä ammuttava Sovelletun Reserviläisammunnan kilpailu järjestettiin jo kymmenennen kerran Hyvinkään Reserviläisten toimesta.

Kirkkonummen Reserviupseeriyhdistys ja Kirkkonummen Seudun Reserviläiset esittelivät reserviläistoimintaa Kirkkonummipäivien järjestötorilla helteisenä lauantaina 27. elokuuta.

Kunnan vuoden suurin tapahtumakokonaisuus keräsi satoja ihmisiä tutustumaan paikallisiin palveluihin ja toimintamahdollisuuksiin. Yhdistysten yhteisellä esittelypisteellä kävi runsaasti väkeä eri puolilta Suomea. Maastopukuiset toimitsijat jakoivat tietoa paikallisesta reserviläistoiminnasta, erityisesti ammunnan harjoittelumahdollisuuksista, josta useimmat esittelypisteellä vierailleet olivat kiinnostuneita.

Vuorovaikutus eri ikäisten vierailijoiden kanssa oli esittelypisteellä muutoinkin erittäin aktiivista käsittäen keskustelun varusmiespalveluksessa koetuista muistoista, turvallisuuspoliittisen ympäristön muutoksesta ja Ukrainan sodasta sekä lapsiperheiden nuorimmille jaetuista RUL-heijastimista, joiden avulla pyritään lisäämään lasten turvallisuutta syksyn koulutiellä.

Maanpuolustuksen ja reserviläistoiminnan arvostus kansalaisten keskuudessa näkyi positiivisena palautteena ja kannustavina kommentteina, kuten ”teette arvokasta työtä” ja ”kiitos teille tärkeästä toiminnastanne”. Toimintamme näkyväksi saattaminen järjestötorilla on tärkeä osa maanpuolustushengen ylläpitämistä ja tehokas kanava uusien reserviläisten rekrytoimiseksi mukaan.

Menestyksekkään päivän päätteeksi yhdistysten aktiivit voivat hyvillä mielin todeta uusia jäsenhakemuksia jätetyn runsaasti.

TEKSTI JA KUVA: TINO JOHANSSON

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.