Search
Close this search box.

RA-kisa Upinniemessä

Viimeisimmät

Uudenmaan reservipiirien reserviläisammuntakilpailu 2.4.2023 Upinniemi

Uudenmaan RA- ampujat kokoontuivat kauniina alkukevään sunnuntaina Upinniemen ampumaradoille ratkomaan piirimestaruutta RA1-RA4 lajeissa. Ilmoittautumisajan puitteissa ei saatu kaikkia paikkoja “myytyä”, niin mukaan mahtui myös Helsingin piiristä ampujia. Uudenmaan piirissä kilpailu on melko uusi, vaikka lajit ovat entuudestaan tuttuja reserviläisille. Kilpailu toimii karsintakilpailuna RESUL SM-kilpailua varten ja tulokset huomioidaan piirien urheilija kilpailussa, jonka voittaja julkistetaan marraskuun urheiluparlamentissa.

Tänä vuonna kilpailun vetovastuussa oli Lohjan Seudun Reservinaliupseerit yhdessä Nummi-Pusulan Reserviläisten ja Karkkilan Reserviläisten kanssa. Kilpailu toteutettiin MPK:n kurssina. Kiitokset Rannikkoprikaatille ja MPK meripuolustuspiiri Upinniemen koulutuspaikka osaavista ammunnanjohtajista. Erinomaisen suuret kiitokset Rannikkosotilaskotiyhdistykselle Sotilaskotiauto Unelman tarjonnasta virkistystauolla.

Kilpailu avattiin kilpailunjohtajan tervetuloa sanoilla sekä MPK:n ammunnanjohtajan turvallisuuspuhuttelulla. Näiden jälkeen jakaannuttiin nimenhuudolla ryhmiin ja suunnattiin kohti ampumaratoja. Sitten tietysti muistettiin, että pitäisi olla joukkueet koossa ennen ammuntaa, niin komennettiin kilpailijat uudestaan paikalle. Tämän jälkeen päästiin itse asiaan ja kilpailu alkoi ihan suunnitellussa aikataulussa.

Kilpailussa ammuttiin samanaikaisesti kivääri- ja pistooliradoilla. Lounastauon yhteydessä ryhmät vaihtoivat ampumaratoja. Ammuntojen päätteeksi laskettiin tulokset ja palkittiin sijoittuneet. Täysin kommelluksitta ei tuloslaskenta onnistunut ja yleisen sarjan pistoolituloksia tarkistettiin kilpailun jälkeen. Tulokset löytyvät piirien urheilusivuilla:

https://www.rul.fi/uudres/uudenmaan-reservilaispiiri-ry/

Ensi vuonna kilpailun järjestää Karkkilan Reserviläiset ja vuonna 2025 Nurmijärven reserviyhdistykset. 2026 vuoden vetovastuu on haettavissa.

TEKSTI: HANNU ANSAS
KUVAT: JANI UOTILA

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.