Search
Close this search box.

Viimeisimmät

Tuusulaan paikallinen perinnetoimikunta 

Perustamiskokous pidettiin Tuusulan pääkirjastossa 29. elokuuta koollekutsujana ja kokouksen puheenjohtajana Tammenlehvän Keski-Uudenmaan perinneyhdistyksen puheenjohtaja Jari Anttalainen. Kokouksen sihteerinä toimi perinneyhdistyksen varapuheenjohtaja Juhani Vakkuri (perinneyhdistyksen nimilyhenne on osuva TAKUUPERY).  

Perinnetoimikunta vastaa sidosryhmien tuella Tuusulan kunnan alueella Suomen sotiin 1939-1945 ja maamme itsenäisyyteen ja  liittyvien muistotapahtumien järjestämisestä. Näistä merkittävimmät ovat TAKUUPERY:n toimeksiantona vuorovuosin Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa järjestettävä Talvisodan päättymisen muistopäivä 13. maaliskuuta ja lukiolaisille Vapauden viesti -juhla itsenäisyyspäivään liittyen. Edellinen järjestettiin viimeksi Tuusulassa 12. maaliskuuta ja jälkimmäinen nyt 4. joulukuuta Järvenpään lukiossa.

Kokoukseen 29. elokuuta osallistuivat Tuusulan kunnasta henkilöstöjohtaja Satu Kuivasto, seurakunnasta kirkkoherra Ulla Rosenqvist, Isto Hyyryläinen (Tuusulan Reserviupseerikerho), Martti Jokinen (Pohjois-Uudenmaan Sotilaspoikien Perinnekilta), Juha Jäntti (Tuusulan Rotaryklubi), Veikko Karhumäki (TAKUUPERY:n sihteeri ja valtakirjalla Tuusulan Rintamaveteraanit), Arto Kivistö (Jokelan Reserviupseerit), Jyri Liimatainen (LC Tuusula), Hannele Lindstén (Lottamuseon Lottaperinneyhdistys ja Taistelukoulun Perinneyhdistys), Harri Majamäki (TAKUUPERY:n hallituksen jäsen), Jorma Riissanen (Tuusulan Sotaveteraanit), Sakari Simola (Keravan Sotainvalidijaosto) ja Risto Sirola (Tuusulan Seniorit).      

TAKUUPERY:n Tammenlehvän Keravan perinnetoimikunnan perustamiskokous pidettiin Viertolassa 29. huhtikuuta, josta kattava toimintasuuntaa antava Jarmo Ahosen kaaviokuva.

Järvenpään perinnetoimikunnan muodostamiskokous pidettiin Sotaveteraanien Veljesmajalla jo 19.10.2020. Mäntsälässä näistä perinnetehtävistä vastaa valtakunnan vanhin 6.10.2006 rekisteröity Mäntsälän seudun sotiemme veteraanien perinneyhdistys ry.

TAKUUPERY:n viidennen kunnan alueelle perinnetoimikunta muodostetaan Pornaisiin.

Valtakunnan tilanne

Alueellisia, suurimmillaan maakunnan kokoisia, perinneyhdistyksiä on jo kaksikymmentä ja muutamia vielä perusteilla, jotka kaikki tulevat vielä avoimella aikataululla Tammenlehvän Perinneliiton alaisuuteen, joka on perustettu 24.4.2003.

Näistä neljä toimii piiriemme alueella, itäisellä, keskisellä, läntisellä ja pohjoisella Uudellamaalla.  

Perinneyhdistyksissä rekisteröimättömät perinnetoimikunnat sidosryhmineen ja niissä etenkin reserviupseerikerhot ja reserviläisyhdistykset sekä maanpuolustuskillat ovat jo nyt ja varsinkin tulevaisuudessa avainasemassa maanpuolustushengen ylläpitämisessä ja veteraaniperinteen vaalimisessa. 

TEKSTI JA KUVA VEIKKO KARHUMÄKI

KAAVIOKUVA JARMO AHONEN

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.