Search
Close this search box.

Rankempi ampumakisa

Viimeisimmät

Varustelekan ja InrangeTV:n Finnish Brutality 2022 kilpailu järjestettiin 3-4.9.2022 Lopen ampumaradalla. Viidettä kertaa järjestettävä kilpailu oli nyt 10 rastinen, edellisvuoden 8 sijaan. Luokat olivat myös muuttuneet, Optics-luokka oli jäänyt pois, ja Rautatähtäimet/Irons-, Avoin/Open ja SRA-TST/Armored luokkien lisäksi uutena oli Recon – luokka, johon osallistuneet kantoivat SRA-TST luokan varusteita ja juoksivat 3 kilometriä rastien välillä, yhteensä 30 kilometriä.

Brutality kilpailut ovat SRAn tapaisia ampumakilpailuja, mutta fyysisesti merkittävästi haastavampia. Kilpailussa oli tuttuun tyyliin kivääri ja pistoolirasteja, sekä yhdistelmä rasteja joissa käytettiin molempia, ja runsaasti liikettä ja raskaiden esineiden kuljettamista ammunnan lisäksi. Rastit sisälsivät runsaasti realistisiin tilanteisiin perustuvia elementtejä, mm. liikkuvasta ajoneuvosta ampumista ja muuta ajoneuvojen kanssa toimintaa sekä rastin aloittaminen telttasaunasta alastomana tai alusvaatteissa, varusteet ulkopuolella.

 Aiempien kilpailujen tapaan liikunnallinen elementti oli, eritysesti Recon luokkassa jälleen varsin vaativa, sisältäen juoksua, raskaiden esineiden kantamista ja esim. esteiden ylittämistä tai alittamista Rastien ampumaosuudet olivat jopa aiempaa haastavampia, tarjolla oli mm. pieniä maaleja joista ohi ampuminen johti koviin rangaistuksiin, joko lisänä suoritusaikaan tai extra liikkeenä mitä ei muuten olisi tarvinnut tehdä. Metallimaalien havaitseminen suurentamattomalla optiikalla oli myös varsin haastavaa kilpailun maalaamattomuuspolitiikasta johtuen, mutta rasteja ammuttiin läpi kyllä rautatähtäiminkin.

Ulkomaalaisia oli mukana aiempaa enemmän, ainakin USAsta, Ruotsista, Sveitsistä ja Saksasta sekä Alankomaista. Youtube kanavista edustusta oli tuttuun tyyliin Forgotten Weapons, Bloke on the Range, Polenar Tactical ja Pegasus Tests kanavilta, ja uusina mukana olivat Adminstrative Results ja Blue Jean Operator kanavat. Myös Recoil-lehden päätoimittaja Iain Harrison ampui kilpailun. Näiden kaikkien, sekä Varustelekan kanaville eri sosiaalisen median alustoille tulee materiaalia kilpailusta, jos ei jo ole tullut.

Kilpailun tulokset : Finnish Brutality, 3.–4.9.2022 – Varusteleka.fi

Linkit kanaville :

Varusteleka : https://www.youtube.com/c/varusteleka

Forgotten Weapons : https://www.youtube.com/c/ForgottenWeapons

Bloke on the Range : https://www.youtube.com/c/BlokeontheRange

Polenar Tactical : https://www.youtube.com/c/PolenarTactical

Administrative Results : https://www.youtube.com/c/AdministrativeResults

Blue Jean Operator https://www.youtube.com/c/BlueJeanOperator

Recoil TV http://Test your MIGHT! | Finnish BRUTALITY

Suomalaisten osallistujien videoita:

Pluglot : https://www.youtube.com/c/PlugLot

JBlackriver : https://www.youtube.com/user/kkpilot

Mike9975 : https://www.youtube.com/channel/UCpeRUi95UuKgPPn4lT44cJw

SKtactical : https://www.youtube.com/channel/UCA8saecvZxEWdQ5GPyZDiRw

Olli Luukas : https://www.youtube.com/user/Hazler87

Liity jäseneksi

Alla olevilla painikkeilla Reserviläisliiton tai Reserviupseeriliiton jäsenhakulomakkeeseen.